DUA LIPA DOLAZI U HRVATSKU: Poznata Albanka će ovdje provesti dvije noći

Pjevačica Dua Lipa ovog ljeta definitivno dolazi u Hrvatsku. Poznata Albanka čiji su roditelji porijeklom sa Kosova i Metohije će održati dva koncerta u pulskoj Areni – prvi 8. juna, a drugi dan poslije, 9. juna, potvrdio je Istarski.hr.

Dobitnica je nekoliko velikih nagrada od kojih se ističu čak tri Gremija. Pjevačica je svoju muzičku popularnost stekla svojim debitantskim izdanjem “Dua Lipa” koje je zauzelo treće mjesto na britanskoj listi albuma. Album je takođe iznedrio nekoliko njenih velikih hitova – “Be the One”, “IDGAF” i “New Rules” koji je nekada bio singl broj jedan u Velikoj Britaniji.

Njeni snovi o muzičkoj karijeri poljuljani su još u osnovnoj školi, gdje su joj rekli da nema talenta zbog nesposobnosti da pjeva visoke tonove, a novi udarac je uslijedio 2008. godine kada se kao jedanaestogodišnjakinja preselila s porodicom u Prištinu, gdje je njen otac Dukađin dobio posao.

  • Bez obzira na drugačiji život u Prištini, nastavila sam da pjevam, a sa 14 godina počela sam da objavljujem obrade poznatih pjesama na YouTube-u. Uvijek sam željela da pjevam. Ne smijete odustati od vjere u ono što volite –  opisala je Dua period svog života u za “The Sun”.

Prije povratka na KiM, Dua je subotom u Londonu pohađala čuvenu pozorišnu školu Silvija Jang i kretala se u krugu istomišljenika. Nedostajale su joj te subote u Prištini i želja da se vrati u rodni grad je postajala sve jača. Znala je da pred roditeljima mora imati jači razlog, pa je u svoje planove uključila i fakultetsko obrazovanje u Londonu.

Ona je uspjela da ubijedi svoje roditelje i uz njihov blagoslov, petnaestogodišnja Dua pakuje kofere i vraća se sama u London sa porodičnim prijateljem. Nije htjela da propusti svoju šansu i ozbiljno se posvetila studiranju na “Parliament Hill School-u”, bez čije diplome ne bi mogla da ide na fakultet.

  • Znala sam da će pjesma imati svoju radio premijeru na “Eni Mek-u”. Bila sam u studiju tog dana i tačno sam znala kada će je zavrtjeti. Vozila sam se taksijem i zamolila vozača da uključi radio i na putu kući ga nisu puštali. Brzo sam ušla u kuću, uključila radio i onda je počela da svira. Pala sam na pod i zaplakala, jer jednostavno nisam mogala da vjerujem šta se dešava. Bilo je tako uzbudljivo – ispričala je Dua, prenosi Večernji list.

(Express / Telegraf.rs)

The post DUA LIPA DOLAZI U HRVATSKU: Poznata Albanka će ovdje provesti dvije noći appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU