DVA MINUTA UŽASA: Milioni pogledali snimak, nikome nije jasno kako je momak preživio

Dramatični snimci zabilježeni su na plaži Landudno u blizini Kejptauna, nakon što je nepoznati avanturista skočio sa litice visoke 10 metara u more.

Momak je želio da se zabavi, ne sluteći da će uslijediti borba za život. More je djelovalo mirno, a mladić je poslije skoka zaplivao ka obližnjim stijenama. Tada su sa svih strana počeli da udaraju talasi, neki visoki i do četiri metra.

Vjerujemo da je shvatio u kakvoj je nevolji, ali nije imao snage da se odupre vodenoj struji koja ga je bukvalno “usisala” i bacila kao grančicu.

Možemo vidjeti kako se bori u vrtlogu, pokušavajući da izbjegne najgore, dok njegovi prijatelji bespomoćno stoje na obali i snimaju.

Snažan talas ga je bacio na suprotnu stranu, što se na kraju pokazalo kao spas, prenosi Daily Mail.

Jasno je da momku ponestaje snage u ledenoj vodi, a posljednje atome je iskoristio da se domogne kamenog platoa. Napravio je nekoliko koraka, a onda pao na koljena.

Sigurno smo da će ovaj događaj pamtiti do kraja života.

Snimak je postao viralan na društvenim mrežama, a ima više od 6,6 miliona pregleda. Korisnici mahom komentiraju da je mladić imao sreće.

-Očigledno je snažan plivač, koji ne griješi u borbi s talasima. Ipak, bio je bespomoćan pred njihovom silinom i imao sreće da se ne razbije o stijene. Većina plivača ne bi izvukla živu glavu u ovoj situaciji – kazao je predstavnik Službe za spašavanje.

The post DVA MINUTA UŽASA: Milioni pogledali snimak, nikome nije jasno kako je momak preživio appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU