Džejla, Tozovac, Šašić…: Ne dobijamo novogodišnje poklone

džejla, tozovac, šašić…: ne dobijamo novogodišnje poklone


Ova godina ostaće upamćena po virusu koji je cijelom svijetu promijenio život iz korjena. Može se reći i da je planeta nekoliko mjeseci bila na pauzi. Kako se kraj 2020. godine bliži, vjerujemo da će svi umjesto poklona poželjeti da se ovo završi, i da opet živimo kao prije virusa.

Estrada je posebno osjetila posljedice pandemije izazvane koronavirusom, jer zbog zabrane okupljanja pjevači i pjevačice nisu mogli imati nastupe, niti su održavali koncerte. Kako se novogodišnja noć bliži, pokušali smo da saznamo šta bi kao poklon poželjeli u 2021. godini, kao i to šta će pokloniti drugima, ali svi su imali manje-više isti odgovor – zdravlje. Neki su pokušali da se prisjete koji je to najluđi poklon koji su dobili, ali im nije išlo od ruke.

Željko Šašić

“Pa ko još dobija novogodišnje poklone? Iskreno, ja ne znam šta je to. Previše smo počeli da mislimo o stvarima – šta kupiti za Novu godinu, Božić, rođendan, godišnjicu braka… Ne sjećam se da sam nekada nešto dobio za doček ili sutradan, niti sam ja nekome nešto kupovao. Uglavnom sam radio za doček, a sjećam se da mi je neko iz publike jedne godine bacio gumicu za kosu. Tada sam furao dugu kosu i on mi je samo bacio u ruke da zavežem rep. Ono što bih poželio ove godine je zdravlje svima i da ova pošast nestane. A pored toga, želim da mi se pojača grijanje u stanu jer je danas nešto hladnjikavo”, našalio se Željko Šašić.

Džejla Ramović

“Mi nemamo običaj da kupujemo poklone za Novu godinu, te ne praktikujemo to. Ali ono što mogu da izdvojim jeste nešto simpatično – moja majka sestrama i meni svake godine tradicionalno kupuje novogodišnje paketiće. Nisam razmišljala šta bih voljela da dobijem za doček 2021. godine, ali neka bude isto novogodišnji paketić od mame”, ispričala je mlada pjevačica Džejla.

Jelena Kostov

“Ne sjećam se nijednog novogodišnjeg poklona”, rekla je Jelena Kostov kroz smijeh, te je dodala:

“Nije ih bilo. A sada molim Boga samo za jedno, a to se ne može kupiti. U pitanju je zdravlje i samo zdravlje. Samo da nam Bog da toga i moći ćemo sve, stvorićemo sve, radovaćemo se svemu.”

Slavica Ćukteraš

“Što se tiče ovogodišnjeg poklona, još ga nisam dobila, tako da ne znam ni šta mogu da očekujem, o tome ćemo pričati kad se budemo vidjeli poslije praznika”, našalila se pjevačica, pa je nastavila:

“Što se tiče najluđeg, bilo je tu svega i svačega, nekad me oduševe neke sitnice koje mi pokažu koliko me neko poznaje, tako da ne bih sad izdvojila jednu stvar, kako se niko ne bi naljutio. Ali, ono što je sigurno nešto najljepše što dobijam svakog dana, a što će biti slučaj i 1. januara jeste osmijeh moje kćerke. Ništa me više od toga ne može usrećiti.”

Dženan Lončarević

“Najluđi novogodišnji pokloni su oni koje mi pokloni publika skoro svake Nove godine. Mada, to dobijam često. A za ovu Novu godinu bih želio sve ono što sam imao svih ovih prethodnih godina, a to je da smo svi zdravi i da se družimo. Deda Mraze, usliši moje želje”, ispričao je kroz šalu pjevač Dženan Lončarević.

Predrag Živković TozovacIzvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU