EKSKLUZIVNI SNIMCI / Prijeti ekološka katastrofa u Vitezu!

Radnici zaštitarske službe Poslovnog sustava “Vitezit” iz Viteza u dogovoru sa Direkcijom za namjensku industriju i resornim federalnim Ministarstvom energije, rudarstva i industrije do četvrtka su odgodili su najavljeno napuštanje radnih mjesta.

Tada će, kako su nam kazali, vidjeti hoće li vladajući ispuniti obećanja i na sjednici Vlade najavljenoj upravo za četvrtak riješiti problem.

– Zaštitarska služba produžava do daljnjeg. Odluka na Vladi će biti u četvrtak tako da se očekuju neka sredstva, odnosno da se osigura nešto novca za ove ljude kako bi ostali čuvati firmu – kazao je medijima je vršitelj dužnosti (v.d.) direktora Poslovnog sustava “Vitezit” Josip Rajić.

Radnici u prozivodnji ne rade, račun ove kompanije blokiran, a iako je Vlada Federacije BiH donijela odluku o stečaju, stečajni sudac ga nije proglasio, jer je tražio dodatne papire od predlagatelja.

Podsjetimo, unutarnja zaštitarska služba Poslovnog sistema “Vitezit” Vitez najavila je u ponedjeljak da će u 19 sati prestati s radom te će tone opasne otpadne kiseline, koja moža dignuti uzrak pola Lašvanske doline ili napraviti pravi ekocid nizvodno od Viteza, ostati bez nadzora, a sve zbog činjenice da su u ovoj godini primili samo dvije plaće te da nitko od nadležnih iz Federalne direkcije za namjensku industriju nije poslušao njihove višemjesečne apele.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU