Elizabeta II traži admina za njene profile na društvenim mrežama, plaća 67.000 dolara

Kraljica Elizabeta II spremna je platiti do 67.000 dolara čovjeku koji bi upravljao njenim profilima na društvenim mrežama, a sve s ciljem pronalaska, kako je sama rekla, novih načina da se održi njeno prisustvo u javnosti i na svjetskoj sceni.

Kraljevska porodica, koja je odnedavno prisutna i na LinkedInu, naglasila je da taj posao podrazumijeva i animiranje publike širom svijeta, a ne samo u Velikoj Britanije i zemalja Commonwealtha.

“Uspješan kandidat rukovodio bi malim digitalnim timom stručnjaka, kreirao strategiju sadržaja naših digitalnih kanala i radio s kolegama kako bi kontinuirano poboljšavali našu digitalnu prisutnost”, navodi se u saopćenju.

Izabrana osoba mora osigurati, kako se traži, da kraljičini digitalni kanali pobude interes i privuku publiku uz očuvanje reputacije i utjecaja ove porodice.

Ona bi također trebala biti iskusna u korištenju različitih platformi za upravljanje sadržajem, društvenih mreža i analitičkih alata, piše CNBC.

Menadžer društvenih mreža imao bi godišnje 33 dana odmora (uključujući praznike), besplatan ručak, obuku i doprinose za penziju. Rečeno je i to da se godišnja plata kreće između 45 000 i 50 000 funti (što je oko 67.000 dolara), ovisno o iskustvu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU