Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca

Iznad Bosne i Hercegovine do kraja radne sedmice bit se pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni izgledna je slaba magla i niski oblaci.

Sredinom sedmice prognozira se i kiša, koja će prvo zahvatiti južna i jugozapadna područja, a zatim se proširiti i na ostale krajeve zemlje. Nešto izraženije padavine moguće su na jugu Hercegovine gdje može biti i kraćih pljuskova. Djelimično smanjenje naoblake i blago povećanje temperature zraka očekuje se od petka. Više sunčanih intervala na jugu Hercegovine.
Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od 3°C do 8°C u Bosni, na jugu zemlje do 12°C. Najviše dnevne temperature između 8 i 13 u Bosni do 18 stepeni u Hercegovini.

U periodu od 22.11. do kraja mjeseca prema trenutnim prognoznim modelima preovladavat će pretežno oblačno s kišom i snijegom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini. Više padavina moguće je od 25. novembra.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 1°C i 6°C u Bosni, do 8°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 4 i 9 stepeni u Bosni do 12 u Hercegovini.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU