Evropska noć istraživača BiH uz slogan “Otkrijmo neotkriveno”

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine, uz slogan “Otkrijmo neotkriveno” ponovo stiže u BiH 27. novembra u 17.00 sati putem online platformi.

Evropska noć istraživača je tradicionalna proslava naučnih dostignuća i istraživanja koja više od decenije okuplja sve ljubitelje nauke. Evropska noć istraživača priprema poseban sadržaj za ovu godinu s centralnim događajem 27. novembra kako bi kroz online platforme, radionice, predavanja, takmičenja, eksperimente i brojne zanimljivosti mogli zajedno proslaviti nauku i otkriti neotkriveno, saopćeno je iz Evropske noći istraživača BiH.

Evropska noć istraživača BiH 2020. istražuje naučne i istraživačke potencijale Bosne i Hercegovine kroz takmičenje srednjih škola za najbolji naučno-istraživači rad, takmičenje osnovnih škola za najbolji likovni rad, razgovore s naučnicima, virtuelne posjete laboratorijama i naučnim institutima širom BiH, lovom na blagom te brojnim drugim zanimljivim sadržajima za sve generacije, navodi se u saopćenju. 

Svi događaji i aktivnosti će se moći pratiti putem facebook stranice Evropske noći istraživača u BiH: VIDEO i internet stranice VIDEO 

Evropsku noć istraživača u BiH realizira konzorcij sačinjen od Tidea d.o.o. Banjaluka, Udruženja BALKANFILM i Instituta za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS) i Info centar Evropske unije u BiH, u saradnji s partnerskim organizacijama širom BiH. Evropska noć istraživača realizira se pod pokroviteljstvom programa Evropske unije Horizont 2020. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU