‘EXPRESS’ NA KONCERTU AMIRE MEDUNJANIN U OFENBAHU: Ona je naše unikatno blago

Već drugi put ove godine u njemačkom gradu Ofenbahu gostovala je bh. umjetnica i “interpretatorka sevdaha na njen način“, Amira Medunjanin.

Organizator i domaćin oba puta bio je Dragan Vasiljević sa svojim timom, pa je tako i ovaj put prestižna dvorana u Ofenbahu bila dupke puna, a svaki posjetitelj uživao je u Amirinom glasu kao i u muziciranju njenih muzičara.

amira i dalibor jurkić

Po samom dolasku u Frankfurt Amiru je dočekao Dalibor Jurkić počasni konzul Gvineje za BiH, kao i nekadašnji pjevač i fotomodel. Inače, Dalibor Jurkić je rodom iz Livna.

Odmah po smještaju je jednom od ekskluzivnih hotela u Frankfurtu, Dalibor je Amiru i njeno društvo odveo na ručak, potom su se šetali Frankfurtom, a u večernjim satima su otišli u obližnji Ofenbah, gdje se desio Amirin večernji koncert.

dalibor sa suprugom i amirom
dalibor sa suprugom i amirom

-Amira je jedna prije svega divna dama, žena, vrhunska umjetnica i zaslužuje veliku pažnju gdje god da se pojavi. Iskreno mi je drago što sam opet imao to zadovoljstvo i čast da dio vremena provedem u njenom društvu. Amira Medunjanin je istinski i pravi predstavnik umjetničko-muzičkog blaga BiH – rekao nam je Jurkić.

‘express’ na koncertu amire medunjanin u ofenbahu: ona je naše unikatno blago
‘express’ na koncertu amire medunjanin u ofenbahu: ona je naše unikatno blago

Na koncertu Amire Medunjanin, između ostalog, bili su i Mostarac Omer Halilhodžić poznati dizajner automobila u Njemačkoj, inženjer Kenan Kovačević, doktor Samir Smajić i Amir Mustafić.

Bato Šišić

The post ‘EXPRESS’ NA KONCERTU AMIRE MEDUNJANIN U OFENBAHU: Ona je naše unikatno blago appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU