Faruk Hadžibegić izbornik Crne Gore

Bosanskohercegovački trener Faruk Hadžibegić (61) novi je izbornik nogometne reprezentacije Crne Gore, objavio je u četvrtak Izvršni odbor Nogometnog saveza Crne Gore.

Hadžibegić će prvi put voditi reprezentaciju 5. rujna u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske u Podgorici. Samo pet dana kasnije čeka ga i kvalifikacijska utakmica za EURO 2020 protiv Češke, također u Podgorici.

Crna Gora je 7. lipnja ostala bez izbornika nakon što je srbijanski trener Ljubiša Tumbaković odbio voditi momčad u utakmici s Kosovom. Istu večer Nogometni savez Crne Gore Tumbakoviću je uručio otkaz.

Hadžibegić je dosada kao trener radio u francuskim klubovima Sochauxu, Troyesu, Dijonu, Bastiji i Valenciennesu, te u španjolskom Betisu i tuskom Gaziantepu, a bio je i izbornik Bosne i Hercegovine.

Hadžibegić je peti izbornik crnogorske nogometne reprezentacije. Prije njega Crnu Goru su vodili Zoran Filipović (2007-09), Zlatko Kranjčar (2010-11), Branko Brnović (2011-15) i Ljubiša Tumbaković (2016- 19), podsjeća Hina.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU