22 C
Sarajevo
Srijeda, 25 svibnja, 2022

  STANJE NA PUTEVIMA/ Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

  U Bosni i Hercegovini kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar ili vlažan, pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.

  Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravaju na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Također, skreću pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

  Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

  U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02.00 do 03.30 sati i od 04.00 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

  Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

  Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

  Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

  Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.
  IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

  AUTOPUT
  A-1
  Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.
  Podlugovi-Sarajevo sjever, zbog sanacionih radova u dužini od 3 km vozila saobraćaju dvosmjerno.
  Bosanska Gradiška-Banja Luka, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” dolazit će do izmjena u saobraćanju.

  MAGISTRALNI PUTEVI:
  M-1.8
  Srebrenik-Orašje, zbog sanacije tunela Ormanica vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
  M-5
  Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
  Jajce, zbog radova na mostu preko rijeke Plive, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
  Lanište-Ključ, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
  M-16
  Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.
  M-17
  Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
  Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
  Konjic-Jablanica (most kod restorana Bagrem), zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjenično jednom trakom.
  M-17.3
  Neum-Stolac (Prapratnica-ulazni portal tunela Žaba), zbog izvođenja radova saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.
  M-18
  Kladanj-Stupari (Stanovi), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.
  Kladanj-Podpaklenik, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
  Semizovac-Vogošća (ulaz u Vogošću), zbog radova na izgradnji kružnog toka saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
  M-20
  Ustiprača-Goražde-Ustikolina, zbog sanacionih radova i izgradnje kružnog toka saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

  REGIONALNI PUTEVI

  R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
  R-418 Prozor-Mokronoge, zbog održavanja manifestacije, danas u periodu od 16.00 do 18.30 sati, doći će do obustave saobraćaja.
  R-425a Tromeđa-Zvirovići, zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.
  R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00.00 do 07.00 sati i od 16.00 do 00.00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
  R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
  R-474 Jelah-Prnjavor, u toku su radovi na mostu preko rijeke Usore u Jelahu, zbog čega se saobraća sporije.

  KANTON SARAJEVO

  -Zbog izvođenja sanacionih radova u ulici Marka Marulića (od raskrsnice sa ulicom Srebrenička do raskrsnice sa ulicom Sakiba Nišića) u terminu od 07.00 do 19.00 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je Marka Marulića-Sakiba Nišića-Paromlinska.
  -Zbog izvođenja neophodnih radova od 08.30 do 16.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Muje Šejte (u dužini 500 metara).
  -Zbog radova na sanaciji mosta u Halilovićima u ulici Džemala Bijedića, obustavljen je saobraćaj.
  -Zbog izvođenja neophodnih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Koševo (od raskrsnice sa ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa ulicom Kemal-begova).
  – Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00.00 do 24.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave su: ulica Veliki Alifakovac-Alifakovac-Megara-Džemala Čelića-Mehmeda Mujezinovića-Franjevačka-Konak-Obala Kulina bana i obratno.
  – Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.
  – Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Muhameda ef.Pandže, Mehmed paše Sokolovića, Ivana Cankara, Kralja Tvrtka, Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

  ČAPLJINA

  Zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u grad (raskrsnica ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška) saobraća se usporeno, uz postavljenu signalizaciju.

  BRČKO

  Zbog radova na izgradnji vodovodne kanalizacije, svakodnevno od 07.00 do 17.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Hivzije i Hilmije Jerkovića (u naselju Meraje). Za vrijeme radova alternativni pravcu su ulicama Banjalučka i dijelom ulice Muderisa Ibrahimbegovića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA