Bugojanski ‘Merhamet’ podijelio ramazanske pakete najugroženijim korisnicima

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet“ organiziralo je podjelu ramazanskih paketa najugroženijim korisnicima s područja bugojanske općine.

-Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji ‘Islamic Relief’, s kojom sarađujemo već 12-13 godina, u prilici smo da obradujemo jedan broj naših korisnika, za koje smo smatrali da su u najvećoj potrebi – kazao je Feni predsjednik MDD “Merhamet“ Bugojno Tahir Alibegović.

Dodaje da su u pitanju veoma sadržajni prehrambeni paketi, koji će itekako dobro doći materijalno najugroženijim stanovnicima Bugojna.

Ističe, također, kako se radi o tradicionalnoj aktivnosti koja se provodi tokom mjeseca ramazana, s ciljem da se korisnicima obezbjede što kvalitetniji obroci.

-Ramazan je mjesec u kojem se dobra djela višestruko nagrađuju. To je mjesec posta, ali i dijeljenja imetka i pomaganja siromašnih – naglasio je.

Zahvalio je humanitarnoj organizaciji “Islamic Relief“ na kontinuiranoj podršci, uz poziv svima koji su to u mogućnosti, da u narednom periodu pomognu rad MDD “Merhamet“ u Bugojnu.

(FENA) L.A.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU