Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Ćazim Huskić novi kandidat SDA za predsjedavajućeg Skupštine ZDK-a

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Klub Bošnjaka u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, na današnjoj hitnoj sjednici, umjesto dosadašnje predsjedavajuće Skupštine ZDK Amire Hadžić, zastupnice Stanke demokratske akcije iz Zavidovića, izabrao je njenog stranačkog kolegu Ćazima Huskića iz Žepča.

Huskić će biti novi kandidat Kluba Bošnjaka za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK, a naknadno će, glasanjem o tome odlučiti sva tri člana Radnog predsjedništva, u kojem su još i Srbin Mladen Simić (SDP) te Hrvat Ivo Tadić (HDZ).

S obzirom na političku raspodjelu, Huskić će biti novi predsjedavajući Skupštine ZDK.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

-Razlozi za moju ostavku su, zaista, lični. Za one koji ne znaju, ja sam ljekar po struci i u tome uživam. Politika je samo dodatni angažman, koji ipak stavljam iza toga – kazala je dosadašnja predsjedavajuća Hadžić.

Ona je ostavku podnijela 26. aprila, a angažman u politici nastavit će kao zastupnica u skupštinskim klupama. Zahvalila je svim kolegama, a pohvale su joj uputili i zastupnici opozicije, koji su bili protiv njenog odlaska.

Na sjednici Kluba Bošnjaka usvojena je i ostavka nezavisnog zastupnika Omera Škalje na poziciju zamjenika Kluba Bošnjaka, koji je za tu poziciju predložio Ramu Isaka iz A-SDA.

(FENA) L.A.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas