Cvitanović: Prebitno je da izborni pobjednici krenu u formiranje vlasti

Prebitno je u ovome trenutku odgovorno pristupiti uspostavi vlasti izbornih pobjednika konstitutivih naroda u BiH, sukladno zakonima i Ustavu, u dogovorenom roku od 30 dana – istaknuo je predsjednik HDZ-a 1990 i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Ilija Cvitanović, komentirajući postignuti dogovor vezan za formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i potpisana načela o formiranju vlasti.

-Kompromis oko ključnih političkih pitanja, ide u prilog poštivanju pravne države domovine tri konstitutivna i jednakopravna naroda. Potpisanim načelima urađeni su prvi koraci ka unutarnjoj stabilizaciji kao preduvjetu za prosperitet i razvoj, te stabilnom napretku ka članstvu u Europskoj uniji- naglasio je Cvitanović.

Cvitanović je pozvao na dosljedno poštivanje potpisanog sporazuma, te pohvalio  ulogu posebnog izaslanika EU u BiH, veleposlanika Larsa-Gunnara Wigemarka na iskazanim naporima prilikom približavanja stavova političkih lidera.

Predsjednik HDZ-a 1990 je istaknuo kako se njegova stranka zalaže za izmjenu Izbornoga zakona u skladu s presudom Ustavnoga suda BiH.

U tome duhu, pozdravlja što se i kroz potpisana Načela pozvalo na implementaciju svih presuda i odluka domaćih i europskih sudova koji se odnose na Izborni zakon u BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

– Ostat ćemo ustrajni zastupati svoje stavove, a posebno u procesu Ustavnih promjena u kojim će hrvatski narod osigurati svoju punu jednakopravnost i suverenost s druga dva naroda i svim građanima na čitavom prostoru BiH- poručio je Cvitanović.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU