-0.1 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Cvitanović: Prebitno je da izborni pobjednici krenu u formiranje vlasti

Prebitno je u ovome trenutku odgovorno pristupiti uspostavi vlasti izbornih pobjednika konstitutivih naroda u BiH, sukladno zakonima i Ustavu, u dogovorenom roku od 30 dana – istaknuo je predsjednik HDZ-a 1990 i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Ilija Cvitanović, komentirajući postignuti dogovor vezan za formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i potpisana načela o formiranju vlasti.

-Kompromis oko ključnih političkih pitanja, ide u prilog poštivanju pravne države domovine tri konstitutivna i jednakopravna naroda. Potpisanim načelima urađeni su prvi koraci ka unutarnjoj stabilizaciji kao preduvjetu za prosperitet i razvoj, te stabilnom napretku ka članstvu u Europskoj uniji- naglasio je Cvitanović.

Cvitanović je pozvao na dosljedno poštivanje potpisanog sporazuma, te pohvalio  ulogu posebnog izaslanika EU u BiH, veleposlanika Larsa-Gunnara Wigemarka na iskazanim naporima prilikom približavanja stavova političkih lidera.

Predsjednik HDZ-a 1990 je istaknuo kako se njegova stranka zalaže za izmjenu Izbornoga zakona u skladu s presudom Ustavnoga suda BiH.

U tome duhu, pozdravlja što se i kroz potpisana Načela pozvalo na implementaciju svih presuda i odluka domaćih i europskih sudova koji se odnose na Izborni zakon u BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

  Poziv Predsjedništva SDA i SBB-u da bude dio vlasti (VIDEO)

– Ostat ćemo ustrajni zastupati svoje stavove, a posebno u procesu Ustavnih promjena u kojim će hrvatski narod osigurati svoju punu jednakopravnost i suverenost s druga dva naroda i svim građanima na čitavom prostoru BiH- poručio je Cvitanović.

(FENA)


Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU