Utorak, 3 kolovoza, 2021

Domić: Riješiti problem s ugovorima prosvjetnih djelatnika u SBK

Tehnološkog viška u školama će biti, ali ćemo se potruditi da to bude što manji broj ljudi, izjavio je u ponedjeljak u Travniku ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK Bojan Domić.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Na pitanje novinara da prokomentira višegodišnji problem prosvjetnih djelatnika koji, umjesto ugovora na neodređeno vrijeme, imaju one koji ističu 30. lipnja, Domić je kazao da očekuje da će s početkom nove školske godine ovaj problem biti riješen.

Ustvrdio je kako su škole Ministarstvu dostavile podatke na temelju kojih je procijenjeno da je za rješavanje ovog problema iz proračuna potrebno oko milijun maraka godišnje.

– Zbog ušteda je prije, sedam-osam godina, počela praksa angažiranja prosvjetnih djelatnika do 30. lipnja, što je po mome mišljenju nezakonito, jer školska godina traje do 31. kolovoza. To u praksi proizvodi probleme i gledat ćemo da to mijenjamo, tako da nikoga ne oštetimo. Dakle, kad su u pitanju općeobrazovni predmeti, nema razloga da nastavnici, koji nisu zamjena, imaju ugovor do 30. lipnja, odnosno na određeno vrijeme. Vjerujem da s početkom nove školske godine tog problema više neće biti – naglasio je Domić.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Istaknuo je i da su formirane radne grupe te da su u ovaj proces uključeni i predstavnici sindikata i škola.

Uz to, ministar smatra kako je u idućem periodu potrebno tražiti rješenje i za problem malog broja asistenata u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju.

Asistenti su, kako je dodao, dosad uglavnom bili angažirani kao volonteri, koji su prošli određenu obuku te je potrebno raditi na njihovom profesionalnom angažiranju.

(FENA) I.B.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas