6.6 C
Sarajevo
Nedjelja, 24 listopada, 2021

Holandska policija zaplijenila 2,5 tone metamfetamina

Holandska policija saopćila je u srijedu da je zaplijenila 2,5 tone metamfetamina u, kako navodi, najvećoj dosadašnjoj zaplijeni droge u Evropi, s uličnom vrijednošću procijenjenom na “stotine miliona eura”.

Policijski portparol Thomas Aling izjavio je da još nije bilo hapšenja nakon prošlosedmične zaplijene.

– Tragamo za njima – dodao je Aling, misleći na vlasnike zaplijenjene droge, koja je po njegovim riječima bila namijenjena za izvoz, vjerovatno u istočnu Evropu.

– Nisu se mogli riješiti toga u Holandiji – kazao je.

Nedavni testovi pokazali su da su nivoi korištenja metamfetamina u Holandiji relativno niski u poređenju sa Sjedinjenim Držvama ili Australijom, ali da su u porastu.

Policija je otkrila drogu dok je obilazila uredsku zgradu u okviru aktuelne istrage, navodi se u saopćenju.

- Oglašavanje -

Oni su uočili da je drugi sprat zgrade izgledao niži iznutra nego izvana. Potom su otkrili skrivenu prostoriju u kojoj je droga sakrivana, podijeljena u pakete veličine cigle i smještena u veliki broj plastičnih vreća.

Odmah nakon toga policija je također otkrila skladište u gradu Utrechtu sa 17.500 litara hemikalija korištenih u ispiranju kokaina ili u proizvodnji sintetičkih droga.

Na istoj lokaciji u Utrechtu, policija je također pronašla izdubljeno kamenje za koje vjeruje da je korišteno za transport droge.

Droga je uništena, saopćila je policija, prenosi Reuters.

(FENA) E.F.


0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima