Nedjelja, 25 srpnja, 2021

‘Krimolovci’ u aprilu zaprimili 734 prijave

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u aprilu 2019. godine registrirali su 660 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”, od kojih je 15 bilo s korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljene su ukupno 74 prijave, od kojih su 22 korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, krađama i ostalim krivičnim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 31 je proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu primljeno je 17 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Također, policijski službenici SIPA-e dali su 75 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci: 080 020  505”, saopćeno je iz SIPA-e.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas