Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Nizom događaja danas se obilježava Međunarodni dan muzeja i u BiH

Muzeji širom Bosne i Hercegovine obilježit će 18. maja najveću muzejsku manifestaciju – Međunarodni dan muzeja čija je ovogodišnja tema “Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije” te Evropsku noć muzeja.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Manifestaciju 14. put zaredom organizira Međunarodno muzejsko vijeće Bosne i Hercegovine (ICOM) u suradnji sa svim muzejskim institucijama u zemlji, saopćeno je iz ICOM-a BiH.

Uz besplatan ulaz u muzeje i duže radno vrijeme, od 10 sati ujutro pa do ponoći, posjetioci će moći vidjeti brojne i raznovrsne sadržaje koji su pripremile muzejske institucije širom BiH.

S ciljem promoviranja rada i u skladu s temom muzeji i galerije, osim što posjetiteljima osiguravaju besplatnu posjetu izložbama ili stalnim postavkama, organiziraju različite dodatne programe koji se sastoje od intenziviranih autorskih i stručnih vođenja kroz stalne i povremene izložbe, od promotivnih akcija, interaktivnih radionica za djecu i odrasle, predavanja, projekcija filmova, predstava i performansa, predstavljanja knjiga, koncerata, otvorenja izložbi i novih muzejskih prostora do ekspertiza, organizacije koncerata, priredbi, programa te niza drugih akcija namijenjenih različitim ciljnim skupinama – djeci, obiteljima, osobama s posebnim potrebama.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Cilj je ukazati na važnost muzeja u razvoju suvremenog društva, ali i probleme s kojima se susreću u radu te afirmirati muzeje kao javne ustanove, ističe se u saopćenju.

(FENA) M.B.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas