STANJE NA PUTEVIMA/ Pojačan promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima B. Gradiška i Zupci

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila između tunela Vranduk I i Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, trenutno je na snazi obustava saobraćaja. Saobraćaj putničkih vozila preusmjerava se na alternativne pravce.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30, od 02.00 do 03.30 i od 04.00 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Zupci. Na izlazu iz BiH pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Doljani, Gabela Polje i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU