-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Radončiću Sud BiH odredio naknadu troškova od 24.025 KM

  ()

  Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje o naknadi troškova krivičnog postupka od optužbi oslobođenom predsjedniku Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću kojim je naložena isplata u iznosu od 24.025 KM iz budžeta Bosne i Hercegovine.

  Kako je saopćeno iz ove stranke, nakon ovakve odluke Suda, očekivano je da Radončić, kao i Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju naknadu troškova za boravak u pritvoru te nanijetu duševnu bol.

  Mala je to satisfakcija za proživljeno, kažu u SBB-u, te smatraju da je BiH potreban zakon po kojem će finansijske posljedice zbog “političkih motiviranih optužnica koje padaju na sudovima iz svog džepa plaćati korumpirani i nesavjesni tužioci, a ne građani, odnosno budžet BiH”.

  Šahman je već dobila naknadu od 26.500 KM, Dautbašić 30.854 KM, Radončić 24.025 KM, a sličan iznos dobit će i Zijad Hadžijahić.

  Ukoliko se ovim iznosima dodaju buduće posebne pojedinačne odštete zbog boravka u pritvoru i trogodišnjeg suđenja, jasno je da se radi o šteti od više stotina hiljada KM koja je nastala kao posljedica zloupotrebe pravne države i položaja, saopćeno je iz ove stranke.

  (FENA) F.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO