Radončiću Sud BiH odredio naknadu troškova od 24.025 KM

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje o naknadi troškova krivičnog postupka od optužbi oslobođenom predsjedniku Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću kojim je naložena isplata u iznosu od 24.025 KM iz budžeta Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz ove stranke, nakon ovakve odluke Suda, očekivano je da Radončić, kao i Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju naknadu troškova za boravak u pritvoru te nanijetu duševnu bol.

Mala je to satisfakcija za proživljeno, kažu u SBB-u, te smatraju da je BiH potreban zakon po kojem će finansijske posljedice zbog “političkih motiviranih optužnica koje padaju na sudovima iz svog džepa plaćati korumpirani i nesavjesni tužioci, a ne građani, odnosno budžet BiH”.

Šahman je već dobila naknadu od 26.500 KM, Dautbašić 30.854 KM, Radončić 24.025 KM, a sličan iznos dobit će i Zijad Hadžijahić.

Ukoliko se ovim iznosima dodaju buduće posebne pojedinačne odštete zbog boravka u pritvoru i trogodišnjeg suđenja, jasno je da se radi o šteti od više stotina hiljada KM koja je nastala kao posljedica zloupotrebe pravne države i položaja, saopćeno je iz ove stranke.

(FENA) F.F.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU