Serena Williams četvrtu godinu zaredom najplaćenija sportašica svijeta

Američka teniserka Serena Williams, deseta igračica svijeta, četvrtu godinu zaredom je najplaćenija sportašica svijeta objavio je finansijski magazin Forbes.

Američka revija je izračunala da je pobjednica 23 Grand Slam turnira za 12 mjeseci zaradila 29,2 miliona dolara, od toga “samo”  4,2 miliona od turnirskih nagrada.

Druga na listi, na kojoj dominiraju teniserke, je Japanaka Naomi Osaka sa 24,3 miliona dolara,  treća nekadašnja pobjednica Wimbledona Njemica Angelique Kerber sa 11,8 miliona, a četvrta prošlogodišnja pobjednica Wimbledona Rumunka Simona Halep.

U Forbesu su u obzir uzete novčane nagrade sa turnira, plate, bonusi,  sponzorski ugovori i zarade sa nastupa od 1. juna 2018. do 1. juna 2019.

Najbolje plaćena sportašica na Forbesovoj listi, koja nije iz tenisa, je američka nogometašica Alex Morgan, koja je na 12. mjestu sa zaradom  od 5,8 miliona dolara.

Pored Morganove među “top 15” od sportašica koja nisu iz svijeta tenisa, nalaze se još samo  indijska igračica  badmintona PV Sindhu i tajlandska golferka  Ariya Jutanugarn.

(FENA) D.V.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU