5.5 C
Sarajevo
Srijeda, 7 prosinca, 2022

Slušanje glazbe u porastu, izazov i dalje piratstvo

Slušanje glazbe u svijetu je porastu, ali je glazbenoj industriji i dalje izazov borba s nelicenciranim ili piratskim servisima usluživanja glazbe, pokazuju rezultati istraživanja o navikama slušanja glazbe Međunarodne diskografske organizacije IFPI.

“Slušanje glazbe je u porastu gdje ispitanici obično provode 18 sati tjedno slušajući glazbu, što predstavlja rast od 2,6 sati u odnosu na 2018. godinu”, stoji u istraživanju IFPI-a te se dodaje kako je porast u prosjeku 52 trominutne pjesme dnevno.

Među ispitanicima 54 posto njih izrazilo je da glazbu voli ili obožava, a taj je postotak još veći, 63 posto, među ispitanicima u dobi od 16 do 24 godine, prenosi Hina.

“Starije dobne skupine sve više prihvaćaju usluge glazbenih streaming servisa. Preslušavanje audio zapisa putem streaminga bilježi globalni rast, a 64 posto svih ispitanika pristupilo je usluzi streaminga glazbe u proteklih mjesec dana”, stoji u istraživanju, a dodaje se kako je to rast od sedam posto u odnosu na prošlu godinu.

Najveća stopa rasta angažmana pristupanja streaming servisima u posljednjih mjesec dana je u dobnoj skupini od 35. do 64. godine (54 posto), koja bilježi rast od 8 posto u odnosu na 2018. godinu.

  Pjesma dana: "Nek mirišu avlije, nek se svako raduje..."

Jedan od najvećih problema, ne samo glazbene industrije, je i dalje problem piratizacije sadržaja.

“27 posto svih anketiranih koristilo je nelicencirane metode za slušanje ili pribavljanje glazbe u posljednjih mjesec dana, a 23 posto ispitanih koristilo je ilegalne usluge kopiranja streama”, stoji u istraživanju gdje se navodi da je kopiranje glazbenog streama vodeći oblik glazbenog piratstva.

(FENA) I.B.

 


Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU