Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Stipendije za buduće operatere na CNC mašinama u Bugojnu

Dan otvorenih vrata za učenike devetih razreda, koji je upriličila Srednja stručna škola Bugojno, bila je prilika da se budućim srednjoškolcima prezentiraju sve mogućnosti koje nudi ova srednja škola.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– Smatramo da se odlični učenici trebaju školovati u gimnaziji, medicinskim i tehničkim školama, a da oni učenici koji, nakon završene srednje škole ne planiraju nastaviti školovanje, trebaju upisivati stručne škole – kazao je direktor pomenute srednjoškolske ustanove Enver Hadžiahmetović.

Dodaje kako je žalosno da tokom proteklih deset godina u Srednju stručnu školu u Bugojnu nije upisano nijedno proizvodno zanimanje, te da će se u budućnosti nastojati da se takva praksa prekine.

– Posebna pažnja bit će posvećena zanimanju operater na CNC mašinama, koje je veoma traženo u našoj zemlji, ali i širom svijeta. Nastojat ćemo najboljim učenicima osigurati stipendije od Općine, preduzeća „Binas“ ili Fondacije „Hastor“ kako bismo ih stimulirali da se opredijele za ovo veoma perspektivno zanimanje – naglasio je.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Kako je istakla prof. Suada Zahirović, ova školska godina bila je jedna od najuspješnijih za učenike Srednje stručne škole u Bugojnu, koji su osvojili brojna priznanja i nagrade na općinskim, kantonalnim i drugim takmičenjima.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas