5.5 C
Sarajevo
Srijeda, 7 prosinca, 2022

Na Vlašiću uskoro brdsko-biciklistički maraton ‘XCM Vlašić 2019’

Međunarodni brdsko-biciklistički maraton  „XCM Vlašić 2019“ bit će održan 7. septembra na Vlašiću, a organizatori ističu da su pripreme za tu sportsko-turističku manifestaciju uveliko u toku.

Također naglašavaju da vlada ogromno interesovanje za ovim maratonom koji će i ove godine, kako vjeruju, okupiti brojne rekreativce, ali i najpoznatije i najbolje bicikliste iz BiH i regije.

Prema posljednjim informacijama, trenutno je prijavljeno preko 130 učesnika, ali organizatori očekuju da će ih biti još puno više.

Brdsko-biciklistički maraton „XCM Vlašić“ sastoji se od dvije staze koje su dobile simbolične nazive po uzoru na prepoznatljive travničke porcije ćevapa – „mala“ (36 km), „velika“ (75 km), te je ova vožnja ujedno i idealna prilika da se najatraktivniji predjeli planinske ljepotice Vlašić dožive na jedan drugačiji način.

Predsjednik Organizacionog odbora „XCM Vlašić 2019“ Marin Nakić kazao je da je utrka rekreativnog karaktera i da se svi mogu takmičiti bez obzira imaju li licencu ili ne, s tim da je prilagođena sportašima i rekreativcima koji u ovisnosti na vlastitu spremnost i vještine mogu izabrati jednu od dvije ponuđene staze.

  Novi Travnik/ Počela provedba projekta o prevenciji i sprječavanju nasilja u porodici

– Oni koji voze ovakvu vrstu utrke po prvi put mogu ležernije pristupiti utrci, a oni spremniji mogu pokazati svoju izdržljivost i kondiciju na dužoj relaciji, ali i uživati i vidjeti puno više te sasvim sigurno doživjeti nezaboravno iskustvo,  istaknuo je Nakić.

Biciklistički klub „Tempo“ u saradnji sa Turističkom zajednicom Srednjobosanskog kantona na ovaj način želi afirmisati srednju Bosnu kao idealnu turističku biciklističku destinaciju te popularizirati potencijale zastupljenje na ovom području za bavljenje biciklističkim turizmom.

Pored veoma atraktivnog nagradnog fonda, u okviru kojeg će biti dodijeljene brojne nagrade u dvije kategorije, organizatori su obezbijedili svim učesnicima ručak poslije utrke te zahvaljujući brojnim sponzorima i zanimljiv i koristan startni paket.
– Ovo nije samo utrka, ovo je događaj koji okuplja sve zaljubljenike u prirodu, biciklizam i  avanturizam, ali i u dobro druženje, uz hranu i piće, naglasio je Nakić te pozvao sve one koji žele da se što prije prijave.


Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU