-0.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 prosinca, 2021
Još

  Twitter izvijestio o snažnom rastu broja korisnika

  ()

  Twitter je u petak izvijestio o izneđajuće snažnom rastu broja korisnika i prihoda u drugom kvartalu, čak i nakon što je eliminirao robotske i lažne naloge sa svoje platforme.

  Po tom pitanju, ta messaging služba društvene mreže saopćila je da su instance sumnjivog ponašanja i spama opale za 18 posto u drugom kvartalu.

  Pokušaji Twittera da ukine lažne naloge pokazali su se skupim, a kvartalni profit je pao za 36 posto na oko 37 miliona dolara, ili pet centi po dionici. Istrovremeno su prihodi porasli za 18 posto, na 481 milion dolara, daleko više od 289 miliona dolara nego što je očekivao Wall Street. U aprilu je Twitter imao predviđeni prihod između 770 i 800 miliona dolara za prvi kvartal.

  Twitterova baza dnevnih korisnika porasla je za 1 posto na 139 miliona, što predstavlja povećanje od pet miliona korisnika. Analitičari su očekivali 134,7 miliona dnevnih korisnika.

  Kompanija iz San Francisca počela je objavljivati svoje baze dnevnih korisnika koji se prijave na site barem jednom dnevno i koji gledaju reklame na platformi. Twitter je saopćio da će dnevno mjerenje zamijeniti mjesečno objavljivanje broja korisnika, s kojim je prestala.

  Twitter pokušava da poboljša ono što naziva “zdravljem” konverzacija na platoformi, u jeku kritika da ne čini dovoljno na uklanjanju govora mržnje, vrijeđanja ili uznemiravanja. U junu je kompanija počele postavljati znake upozorenja na zlobne i uvredljive tweetove političara i svjetskih čelnika. Twitter već dugo tvrdi da da su tweetovi svjetskih čelnika u javnom interesu i da trebaju ostati na platformi čak i ako krše njena pravila. To je postalo sporno pitanje nakon izbora američkog predsjednika Donalda Trumpa koji redovno koristi Twitter za poruke protiv svojih neprijatelja i pridobijanje pristalica, prenosi Assoited Press.

  (FENA) H.D.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO