Nedjelja, 25 srpnja, 2021

‘Žabac i stranac’ najbolja predstava na Festivalu dječjeg teatra BiH

Nagradu za predstavu u cjelini na 22. Festivalu dječjeg teatra BiH, koji je održan u Gračanici 11. i 12. svibnja, po odluci stručnog žirija osvojila je predstava “Žabac i stranac” Dječjeg pozorišta Eko Art Bugojno, doznaje se u ponedjeljak iz Mostarskog teatra mladih.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Od ostalih profesionalno vođenih grupa, nagradu za ansambl igru osvojila je predstava “Kralj lavova” Škole mjuzikla i glume Kids KIC Tomislavgrad, dok je nagrada za umjetničko-pedagoško vodstvo pripala Seadu Đuliću iz Mostarskog teatra mladih za predstavu “Panika u Strahogradu”.

U kategoriji školskih sekcija nagradu za predstavu u cjelini osvojila je Sedma osnovna škola Blažuj za predstavu “Ježeva kućica”.

Osnovna škola Sveti Franjo iz Tuzle osvojila je nagradu za ansambl igru za predstavu “Ružno pače”, a nagradu za umjetničko-pedagoško vodstvo osvojio je voditelj Osnovne škole “Podzvizd”, Područne škole Rajnovac iz Velike Kladuše Asmir Ćerkez za predstavu “Misli svako da je nama lako”.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Nagrada za originalni tekst, predložak ili ideju pripala je Senadi Užičanin za tekst “Sretna porodica” Druge osnovne škole Srebrenik.

Žiri festivala bio je sastavljen od dramaturga i kazališnog kritičara Kemala Bašića, producentice Merime Baraković te direktora Bosanskog kulturnog centra Gračanica Nedžada Peljte, priopćio je Mostarski teatar mladih.

(FENA) I.B.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas