FHMZ objavio novu prognozu / Sunca će biti u izobilju, temperature zraka će rasti

Nakon prilično oblačne nedjelje u kojoj su u centralnim područjima Bosne i Hercegovine registrovane slabe snježne padavine, u većem dijelu ove sedmice nad nama će biti nebesko plavetnilo sa vrlo malo oblaka.

Sunca će biti u izobilju, naručito u Hercegovini i u planinskim područjima. Magla i niska oblačnost, često i cjelodnevna u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, zadržat će se u narednih pet radnih dana. U ovim danima izvjesna je i izraženija temperaturna inverzija. Jutra će i dalje biti hladna, nerijetko i sa jačim mrazom. Tokom dana temperature zraka će rasti, i u Hercegovini će dosezati do 15 stepeni.

Jutarnje temperature zraka varirat će od -4°C do 2°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 5°C. Najviše dnevne temperature između 5°C i 11°C, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Prema raspoloživim prognostičkim modelima od 19.02. do kraja mjeseca preovladavat će promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme. Očekuje se povremeno slaba kiša na području Hercegvovine, a u Bosni snijeg u planinskim i kiša u nižim područjima.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -1°C i 5°C u Bosni do 7°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 6°C i 12°C u Bosni do 16°C u Hercegovini.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU