Formula 1 produžila period mirovanja i na maj

Sadašnji status mirovanja deset momčadi formule 1 i proizvođača motora za njihove bolide (Mercedes, Ferrari, Honda, Renault) koji traje od sredine marta, u utorak je još jednom produžen, objavila je Međunarodna automobilistička federacija (FIA).  

U normalnim okolnostima status mirovanja u kalendaru natjecanja Svjetskog prvenstva formule 1 bio je predviđen za avgust, a nakon izbijanja pandemije bolesti izazvane širenjem koronavirusa pomaknut je na razdoblje u martu i aprilu te produžen sa 14 na 21 dan. Potom je to razdoblje produženo na 35 dana, da bi u utorak došlo do novog produženja.

“Od sada sve momčadi moraju poštovati propisano razdoblje mirovanja od 35 do 63 uzastopna dana tokom marta, aprilaa, majaa i /ili juna”, navedeno je u službenom priopćenju.

Stanje mirovanja za proizvođače motora je produženo sa 35 na 49 uzastopnih dana tokom istog razdoblja.

Momčadi će nakon 50 uzastopnih dana u stanju mirovanja moći zatražiti od FIA-e dopuštenje za rad maksimalno 10 zaposlenika, koji bi od kuće radili na dugoročnim projektima.

Formula 1 je u ponedjeljak objavila kako se nada početku sezone 5. jula, za kad je predviđena Velika nagrada Austrije. Natjecanje će se najvjerojatnije morati organizirati bez nazočnosti gledatelja na tribinama, prenosi Hina.

Iz originalnog kalendara Svjetskog prvenstva, koji je trebao imati rekordne 22 utrke, tri su natjecanja otkazana (VN Australije, VN Monaka i VN Francuske), a još sedam utrka je odgođeno. Za dodjelu naslova svjetskog prvaka potrebno je da bude održano najmanje osam utrka.

  • u članku
  • f1
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU