FOTO/ Paraplivači BiH postigli odlične rezultate na takmičenju u Splitu!

Paraplivači Bosne i Hercegovine osvojili su tri medalje i oborili čak osam ličnih rekorda na Otvorenom državnom prvenstvu Hrvatske – “Croatia open 2021” u paraplivanju održanom prošlog vikenda u Splitu.

foto/ paraplivači bih postigli odlične rezultate na takmičenju u splitu!

Iako im je odlukom kriznih štabova već nekoliko dana zabranjeno treniranje u BiH, jer su bazeni zatvoreni zbog najnovijih kovid mjera, najbolji paralivači ipak su briljirali u izuzetno jakoj konkurenciji.

“Nakon četrnaest mjeseci bez velikih paraplivačkih takmičenja u organizaciji Hravtskog paraolimpijskog komiteta, Hrvatskog paraplivačkog saveza osoba sa invaliditetom i Plivačkog kluba Cipal iz Splita održano je Otvoreno državno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju. Naši takmičari osvojili su tri medalje i još jednom pokazali kvalitet. Uprkos brojnim poteškoćama, prije svega najnovijim kojim nam je zbog nekih čudnih odluka zabranjen trenažni proces, mi se u BiH i sa ovog takmičenja ipak vraćamo sa medaljama i dobrim rezultatima. Nadamo se da će najnoviji uspjeh biti dodatni razlog nadležnim da još jednom razmotre svoje ranije odluke i dozvole nam da treniramo, kao što to mogu takmičari u svim ostalim sportovima u BiH”, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef stručnog štaba Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva.

Učešće na takmičenju u gradu pod Marijanom uzelo je 70 plivača iz 15 klubova iz Hrvatske, reprezentacija Slovenije, te predstavnici BiH iz Plivačkog kluba Spid.

foto/ paraplivači bih postigli odlične rezultate na takmičenju u splitu!

Ukupno pet reprezentativaca BiH iz sarajevskog kluba imalo je devet startova, a najbolji rezultat ostvarili su Nermin Memić u disciplini 100 metara delfin i Ismail Zulfić na 200 metara leđno koji su osvojili srebrne medalje.

Sjajan posao napravio je i Ismial Barlov koji je na 200 metara leđno isplivao do bronze, a boje BiH i PK Spid branili su još Selma Purić na 100 metara prsno i Ajdin Karišik na 50 metara leđno, koji su bili šestoplasirani.

foto/ paraplivači bih postigli odlične rezultate na takmičenju u splitu!

“Medalja Nermina Memića posebno nas raduje jer ga od 16. do 22. maja očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Madeiri. Nadamo se da će imati mogućnost da održava svoju dobru formu, odnosno da trenira nesemtano do tada”, kazao je Admir Malićbegović, član stručnog štaba PK Spid i dodao:

“Takođe, veoma smo ponosni na našu Selmu koja je na svom prvom takmičenju pokazala da ima veliki potencijal te da će u budućnosti praviti velike rezultate.

Zahvaljujemo se domaćinu na genijalnoj organizaciji, te Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine i kompaniji Bh. Telecom na pruženoj podršci za nastup na takmičenju”.

Inače, stručni štab činila je i trenerica Azra Rebronja, te ima zasluge za ove velike rezultate.

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU