Glumac pronađen mrtav u automobilu

Li Sun-kjun (Lee Sun-kyun), korejski glumac poznat po ulozi u filmu Parazit, koji je dobio Oskara, pronađen je mrtav u automobilu na parkingu u Seulu. Sun-kjun je imao samo 48 godina.

Prema pisanju tamošnjih medija, pored njega u automobilu su pronađeni briketi od uglja, koji ljudi znaju koristiti kao sredstvo da si oduzmu život. Naime, u zatvorenom prostoru ugljen monoksid postane veoma otrovan i smrtonosan. 

Tokom ove godine, na isti način život si je oduzela i zvijezda koreanskog popa, Mun Bin (Moon). 

Policija je ranije u toku dana dobila poziv od njegove supruge, koja je rekla da je našla poruku u kojoj najavljuje samoubistvo, nakon čega je započeta potraga za njim. 

Kako prenose korejski mediji, glumac je bio pod istragom policije, zbog sumnje na upotrebu droge. 

Kako prenosi “The Korea Times”, Sun-kjun je nekoliko puta uhvaćen u uživanju narkotika u eksluzivnom lokalu u Seulu, a policiji je izjavio da mu je “hostesa podmetnula drogu”.

Nekoliko dana prije smrti, policija ga je ispitivala tri puta, a sesija ispitivanja koja se desila trajala je čak 19 sati.

Južnokorejski zakoni su prilično rigorozni, kada je riječ o drogi – kazne idu od šest mjeseci do 14 godina.

Sun-kjun je postao svjetski poznat po ulozi Dong Ika u hit filmu Parazit, koji je 2020. godine osvojio Oskara za najbolji film. To je bio prvi film koji nije na engleskom jeziku, a da je osvojio Oskara u ovoj kategoriji.

U Južnoj Koreji poznat je i po svojim ulogama u poznatim serijama “Coffee Prince” i “My Mister”, u kojoj je glumio sa IU, jednom od najpopularnijih korejskih i globalnih zvijezda. 

The post Glumac pronađen mrtav u automobilu appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU