Gorivo je pojeftinilo: Otkrivamo gdje je i najniža cijena

Federalno ministarstvo trgovine do danas je zaprimilo više od 200 obavijesti o promjeni cijena naftnih derivata (OPC obrasci).

– Trenutni raspon maloprodajnih cijena na benzinskim pumpama u Federaciji BiH kreće se za BMB 95 od 1,91 do 2,36 KM po litru, a za dizel (D5) od 1,66 do 2,36 KM po litru – rečeno je u Federalnom ministarstvu trgovine.

Podsjećaju da se sve informacije o cijenama naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH mogu pratiti putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH OIL INFO koja je dostupna na platformi Google Play Store.

gorivo je pojeftinilo: otkrivamo gdje je i najniža cijena

Mobilna aplikacija svim građanima pruža pravovremenu informaciju o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, od najnižih do najviših. Uvidom u aplikaciju utvrdili smo i rekordera po pitanju najniže cijene goriva, piše Avaz.

Otišli smo na lice mjesta, a put nas je odveo u Posušje. Na jednoj od benzinskih pumpi zabilježili smo cijenu od 1,66 KM za litar dizela.

Podsjećamo građane da kretanje cijena goriva u Federaciji BiH mogu pratiti putem spomenute aplikacije, te svojim odabirom određenih benzinskih pumpi doprinijeti snižavanju cijena naftnih derivata u BiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU