Građani oduševljeni: Gimnazijalci iz BiH umjesto maturske proslave se odlučili na neočekivan potez!

Umjesto svečanih odijela i haljina, donirali novac…

Oko 90 maturanta trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“ večeras zbog epidemije virusa korona, neće imati matursko veče, kako je to bilo planirano prije nekoliko mjeseci.

Trebinjski gimnazijalci odlučili su da umjesto svečanih haljina, odijela, defilea i nezaboravnih fotografija, dio novca doniraju Trebinjcu Miodragu Jahuri koji je u veoma teškoj materijalnoj situaciji.

– Ovo je mogao biti naš dan, ovo je trebao biti naš dan. Iako nemamo priliku da ostvarimo svoju radost, možemo druge učiniti radosnim. Taj nedostatak možemo nadopuniti tako što ćemo ispuniti želje drugoga čovjeka pored nas, kad već ne možemo svoje. S obzirom da smo bili spremni da odvojimo stotine i stotine maraka za haljine, odijela, šminku, frizuru, smatram da sada možemo da makar malo novca damo nekome za nešto što život znači. Ne mora to da bude puno , neka bude od srca, jedan novčani prilog naše generacije koji bismo mu predali upravo tog našeg 25. maja – napisala je, pored ostalog, u pismu svojoj generaciji maturantkinja Nikolina Škiljević.

Trebinjac Miodrag Jahura jedan je od najmlađih boraca Bobanske čete Vojske RS, koji sada živi sa bolesnom majkom od 200 KM mjesečno.

Golo preživljavanje, uglavnom od poljoprivrede, otežano je kada je Jahurama uginuli krava, koja je bila jedan od glavnih izvora prihoda ovoj porodici.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU