Gradonačelniku Skaki uručeno posebno priznanje za podršku OFF-u

 Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ugostio je u njegovom uredu u Vijećnici direktora Omladinskog Film Festivala (OFF) Kenana Musića, kada je potvrđen nastavak pokroviteljstva Grada Sarajeva ovom festivalu, saopćeno je.

Musić je uručio Skaki specijalno priznanje i zahvalnicu uime Festivala. U zahvalnici je navedeno da se ovo priznanje dodjeljuje „za neizmjernu podršku radu i rastu Omladinskog Film Festivala Sarajevo i za veliki doprinos i anganžman na polju kulture te ulaganju i promociji projekata za mlade.“

Sastanak prvilh ljudi Grada Sarajeva i Omladinskog Film Festivala Sarajevo potvrda je nastavka podrške gradonačelnika Sarajeva i Grada Sarajeva najvećem omladinskom festivalu filma u jugoistočnoj Evropi.

Direktor Festivala izrazio je veliku zahvalnost gradonačelniku za njegov rad na polju kulture i mladih te izrazio želju da od iduće godine Grad Sarajevo, ne samo finansijski, ima još veću ulogu u Festivalu s obzirom na to da je OFF izrastao u veliki brend od značaja za Grad Sarajevo, ali i čitavu državu.

Gradonačelnik je istaknuo da će Grad Sarajevo nastaviti podržavati najveći omladinski festival filma u jugoistočnoj Evropi.

– Uz energičnu ekipu koju predstavlja mladi direktor Festivala Kenan Musić, OFF može postati internacionalna priča i u konačnici formirati festivalsku platformu koja će biti unikatna za sve mlade filmske autore iz BiH i regije. Sarajevo je grad festivala i to je sigurno jedan od njegovih brandova. U Kenanu vidim agilnog predvodnika mladog, sposobnog i motiviranog tima koji odaje Sarajevu priznanje vlastitih filmskih osebujnosti – kazao je gradonačelnik.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU