Dopunu dnevnog reda tražili su vijećnici iz Kluba SDA nakon čega je uslijedila polusatna pauza koju je tražio SDP.

“Naš klub nikad nije odustao i sada ne odustaje u nastojanju da se izborni rezultati iz 2016. godine implementiraju u skladu sa odredbama Statuta i Poslovnika i tražili smo da se to ispravi jer se i danas još jednom pokazalo da u Gradskom vijeću nema kapaciteta da se bez SDA izglasaju bitne odluke poput današnje. Nećemo da budemo opozicija koju se uvijek zove kad treba da otkoči bitne procese i glasa kada nema aktuelne većine kao danas, a ne daju nam da budemo ravopravno zatupljeni u radnim tijelima”, rekla je predsjednica kluba SDA u GV Bihać Amra Ćehajić.

Predsjedavajući Kluba SDP Adnan Habibija oštro je kritikovao ove događaje kazavši da je zakazivanje ove sjednice bio samo paravan za smjenu kadrova.

“Ovo što radite nije viđeno u Evropi. Zakazali ste sjednicu da pričamo o migrantima, o gorućem problemu, a zapravo tražite smjenu predsjedavajućeg, zamjenika i krećete u smjenu kadrova”, kazao je Habibija i rekao kako njegovi vijećnici neće podržati izmjene dnevnog reda.

Nakon još jedne pauze koju su tražili vijećnici Kluba SDA, druga tačna dnevnog reda u okviru koje se traži smjena pozicije u Gradskom vijeću je usvojena sa 16 glasova za. Pored toga izglasano je da se na dnevni red uvrsti i tačka Inicijativa za prenos vlasništva nad Lječilištem Gata na Grad Bihać koju će Gradsko vijeće, ukoliko se izglasa, uputiti Vladi Unsko-sanskog kantona.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o