30.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 lipnja, 2022

  Gradsko vijeće Bihaća najavilo vanrednu sjednicu o migrantima, a glasaju o smjeni vlasti

  Dopunu dnevnog reda tražili su vijećnici iz Kluba SDA nakon čega je uslijedila polusatna pauza koju je tražio SDP.

  “Naš klub nikad nije odustao i sada ne odustaje u nastojanju da se izborni rezultati iz 2016. godine implementiraju u skladu sa odredbama Statuta i Poslovnika i tražili smo da se to ispravi jer se i danas još jednom pokazalo da u Gradskom vijeću nema kapaciteta da se bez SDA izglasaju bitne odluke poput današnje. Nećemo da budemo opozicija koju se uvijek zove kad treba da otkoči bitne procese i glasa kada nema aktuelne većine kao danas, a ne daju nam da budemo ravopravno zatupljeni u radnim tijelima”, rekla je predsjednica kluba SDA u GV Bihać Amra Ćehajić.

  Predsjedavajući Kluba SDP Adnan Habibija oštro je kritikovao ove događaje kazavši da je zakazivanje ove sjednice bio samo paravan za smjenu kadrova.

  “Ovo što radite nije viđeno u Evropi. Zakazali ste sjednicu da pričamo o migrantima, o gorućem problemu, a zapravo tražite smjenu predsjedavajućeg, zamjenika i krećete u smjenu kadrova”, kazao je Habibija i rekao kako njegovi vijećnici neće podržati izmjene dnevnog reda.

  Nakon još jedne pauze koju su tražili vijećnici Kluba SDA, druga tačna dnevnog reda u okviru koje se traži smjena pozicije u Gradskom vijeću je usvojena sa 16 glasova za. Pored toga izglasano je da se na dnevni red uvrsti i tačka Inicijativa za prenos vlasništva nad Lječilištem Gata na Grad Bihać koju će Gradsko vijeće, ukoliko se izglasa, uputiti Vladi Unsko-sanskog kantona.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU