Grijna sezona neupitna sa paralelnim radom starih i novih kotlova

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas, zajedno sa saradnicima, još jedan u nizu online sastanak sa Nikhil Mehtom, direktorom kompanije “Arcelor Mittal” Zenica, te predstavnicima firmi “KPA Unicon” i “FinnFunda” iz Finske, odnosno partnerima u kapitalnom projektu javno-privatnog partnerstva „Toplana Zenica“.

Sastanak je održan na inicijativu gradonačelnika Zenice, na kojem su ga partneri projekta “Toplane Zenica” izvijestili o trenutnom stanju u vezi sa neupitnim početkom grijne sezone.

Direktor “Arcelor Mittala” Nikhil Mehta izvijestio je gradonačelnika Kasumovića kako je trenutna situacija sa novim kotlovima dobra, da je napredak u odnosu na sastanak održan prije petnaest dana vidljiv i da su na dobrom putu kada se radi o novim koltovima i predstojećoj sezoni grijanja.

Gradonačelnik Kasumović dobio je uvjerenja od partnera u ovom projektu kako su novi kotlovi spremni, a da će grijna sezona početi sa paralelnim radom oba sistema kotlova.

“S obzirom na to da novi kotlovi još ne rade punim kapacitetom, zbog novih tehnologija koje se primjenjuju u njihovom radu, za početak se kreće paralelno i sa starim i novim kotlovima. Zato će se pratiti rad novih kotlova, nakon čega će se stari kotlovi postepeno gasiti. To se čini radi sigurnosti i kontinuiteta u isporuci grijanja. Dakle, paralelan sistem rada starih i novih kotlova osigurati će grijnu sezonu bez prekida u isporuci, a nakon što se svi uvjerimo da nema nikakvih poteškoća u radu novih – stari kotlovi će biti ugašeni”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

I predstavnici kompanija “FinnFunda” i “KPA Unicon” su dali uvjerenje kako je “Toplana Zenica” tehnički spremna za proizvodnju pare, te da je najvažnije da građani imaju stabilno grijanje, što su zasigurno odlične vijesti za sve građane koji su bili izloženi dezinformacijama kako je upitna predstojeća grijna sezona.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU