Održan regionalni Modul 2 “Poduzetništvo” u Banji Vrdnik

Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji Centar za edukaciju mladih Travnik je u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice realizovao još jednu uspješnu aktivnost prekograničnog projekta „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ uz finansijsku podršku Evropske unije.

Mladi iz Tuzlanskog kantona i Sremskog distrikta,polaznici i polaznice obuke SVE NA JEDNOM MJESTU, su učestvovali na regionalnom treningu na temu „Poduzetništvo“, u periodu od 22-25.02.2024. godine u Banji Vrdnik u Srbiji,kako bi upotpunili poduzetnička znanja i kompetencije.

Nakon obuke iz oblasti prenosivih vještina i finansijske pismenosti, mladi su učili o pripremi proizvoda i usluga za tržište, kako da analiziraju kupce i konkurenciju, istraže tržište, procijene vrijednost investicije i formiraju cijenu svog proizvoda i druge relevantne elemente iz oblasti poduzentištva, a sve kako bi počeli sa pripremom biznis ideja koje će uskoro predstavljati potencijalnim investitorima.

Završetak regionalnog teninga je obogaćen posjetom i obilaskom Sremske Mitrovice u organizaciji partnerske organizacije Centar za omladinski rad (Novi Sad) i Udruženja mladih – UM (Sremska Mitrovica) i Kancelarije za mlade Sremske Mitrovice.

„Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ provodi Centar za omladinski rad (Srbija) provodi u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Udruženjem mladih – UM Sremska Mitrovica (Srbija) i Fondacijom Tuzlanske Zajednice (Bosna i Hercegovina) a finansiran je od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

Glavni cilj projekta je jačanje zapošljivosti i socijalne inkluzije mladih iz ranjivih grupa u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina, kroz povećanje njihovog zapošljavanja i poduzetničkih kompetencija kroz pilotiranje inovativne usluge zapošljavanja mladih „Sve na jednom mjestu“.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU