STANJE NA PUTEVIMA/ Gužve na više graničnih prijelaza na izlazu iz BiH

U mjestu Klobuk (M-6 Ljubuški-Grude) sada se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Šepak pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Ivanica, Doljani, Gabela Polje, Osoje, Deleuša, Prisika, Hum, Kamensko, Gradina i Bosanska Kostajnica kolone vozila su na izlazu iz BiH. Na prijelazima Bosanski Brod i Zupci gužva je na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog izrazito visokih temperatura zraka, apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da budu odmorni i da prilikom napuštanja vozila na vrijeme isključe rashladne uređaje, kako bi se organizam navikao na vanjsku temperaturu. Frekvencija saobraćaja je pojačana, posebno u gradskim zonama.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02 do 03.30 sati i od 04 do 05.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom, zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radova u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Zbog obilježavanja Kurban-bajrama, danas je na području FBiH zabranjen prijevoz eksplozivnih materija, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU