Haos u Londonu: Ušetao s noževima na aerodrom, smijao se i govorio ‘sve ću vas pobiti!’ (FOTO)

Muškarac (30) je u noći s nedjelje na ponedjeljak ušetao na londonski aerodrom Gatwick s dva noža. Aerodrom je zatvoren nakon što je osoblje spazilo muškarca kako šeta s dva ogromna noža u rukama.

Prijetio je prisutnima ubojstvom, a oružana policija je brzo ‘uletjela’ u aerodrom, evakuirala putnike i elektrošokirala muškarca, prenosi Daily Mail.

Sve se odvijalo u prostorijama za osoblje pa nije poznato kako je muškarac uopće završio tamo i radi li se o zaposleniku aerodroma ili uljezu.

Policija ne povezuje ovaj čin s terorizmom, a muškarac je trenutno u pritvoru.

– Dok smo čekali prtljagu, evakuirali su nas. Još smo na aerodromu. Čuli smo da se radi o muškarcu s noževima – napisala je jedna putnica na Facebooku.

– Bio je sigurnosni problem, tako su nam rekli. Evakuirali su nas kako bi nas zaštitili. Muškarac je priveden, nitko nije stradao – napisao je drugi putnik.

Callum Oldfield (21), susjed muškarca s noževima , ispričao je kako ga je upravo on prijavio policiji.

– Muškarac sa snimke je moj susjed. Ne poznajem ga baš, ali sam ga odmah prepoznao. Ušli smo tog jutra u isti autobus. Nasmijao mi se i rekao: ‘Bit će masakr, sve ću ih pobiti’ – kaže Oldfield.

– Rekao mi je da ide na Gatwick, a ja sam izašao nekoliko stanica prije. Tad sam zvao policiju i dao im opis susjeda. Kasnije su mi rekli da sam spasio situaciju jer je sve moglo biti puno gore. Nisam nikakav heroj već sam napravio što sam trebao – dodao je Oldfield.

– Smijao se u autobusu cijelim putem, radio je neke čudne face. Sa sobom je imao bijelu kutiju, vjerojatno je u njoj držao noževe – kaže susjed.

Prošao je osiguranje i potom izvadio dva noža i zaprijetio policajcima. Jedan od njih ga je svladao elektro-šokerom. Iz džepa mu je ispao crni predmet koji je policajac odgurnuo nogom iz sigurnosnih razloga. Kasnije se ispostavilo da se radilo o radio prijemniku. Muškarac je završio u pritvoru, a policija ne tretira ovaj čin kao pokušaj terorističkog napada.

24sata.hr

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU