-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Helikopter OSBiH angažovan na gašenju požara na području Drvara

  ()

  Helikopter MI-8 MTV Drugog Helikopterskog skvadrona u srijedu je angažiran u gašenju požara na području Drvara, a radi se o prvoj ovogodišnjoj takvoj misiji pružanja pomoći civilnim strukturama.

  Drugi helikopterski skvadron Brigade ZS i PZO koji je lociran u kasarni „Rajlovac OSBiH“, u srijedu je u poslijepodnevnim satima dobio je hitan poziv za angažovanje helikoptera MI-8 MTV radi gašenja šumskog požara nastalog na širem području općine Drvar.

  Po dobijanju zadatka, helikopterska posada u najkraćem roku izvršila pripremu i bila spremna za polijetanje, a za izvršenje tog zadatka angažovano je deset pripadnika 2. HS-a od kojih su pet članovi posade i pet zrakoplovnih tehničara za podršku letenja te jedan helikopter MI-8 MTV.

  Angažovanje helikoptera 2.HS-a je bilo od velike pomoći pripadnicima Civilne zaštite, a civilne strukture vlasti općine Drvar tim su povodom iskazali zadovoljstvo i zahvalnost, saopćeno je iz MOBiH.

  Kako iz MOBiH-a navode, tokom izvršenja misije gašenja požara posada 2. HS-a se pridržavala svih propisanih procedura te su dodijeljeni zadatak izvršili sigurno i bez problema.

  Inače, aktivnosti na gašenju požara se nastavljaju do konačne lokalizacije.

  Helikopterske jedinice Oružanih snaga BiH pokazuju visok nivo obučenosti i spremnost za izvršenje zakonom propisane misije podrške civilnim vlastima tokom prirodnih i drugih nepogoda, navodi se u saopćenju.

  (FENA) E.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO