Hrana koju trebate jesti ako želite smršati

Gubitak kilograma i nije uvijek tako jednostavan, a možda ste i izgubili kilograme, ali ih je ponekad jako teško zadržati. Nedostatak sna, ali i stres mogu biti razlozi zbog kojih teško gubite kilograme.

Međutim, ključ za gubitak kilograma je prehrana. Donosimo vam popis namirnica koje trebate uključiti u svoju prehranu kako biste lakše izgubili kilograme, ali i zadržali postojeću težinu, piše radiosarajevo.ba

Jabuke
“Jedna jabuka dnevno može vas držati podalje od viška kilograma”, objašnjava Katherine Brooking za Health. Jabuka srednje veličine ima oko 95 kalorija i 5 grama vlakana. Kora jabuke također je bogata ursoličnom kiselinom koja pomaže kod povećanja sagorijevanje masnoća.

Grah
Kao dobar izvor proteina, grah je jedna od najboljih namirnica u prehrani kada pokušavate gubiti kilograme. “Grah se polako razgrađuje u našem organizmu, tako da će vam pomoći da se osjećate sito duže vrijeme”, objašnjava Bonnie Taub-Dix. Pola šoljice graha osigurava oko 110 kalorija i 7 grama bjelančevina. Grah se također smatra super hranom koja je bogat antioksidansima, željezom, kalijem i cinkom.

Bobičasto voće
Želite li nešto slatko za uživanje, a da vam pomogne u gubitku kilograma i da poboljšate ten? Jedite više bobičastog voća, predlaže Susan Burke March. Bobičasto voće ima malo kalorija, bogato je vlaknima i zadovoljit će vašu potrebu za slatkim.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU