I poznati žive na kredit: Ko je u dugovima, a ko ih se riješio

i poznati žive na kredit: ko je u dugovima, a ko ih se riješio


Većina poznatih ličnosti obezbjedila je sebi lagodan život zahvaljujući dobroj zaradi i štednji, a pogotovo ljudi iz svijeta estrade koji su do situacije sa pandemijom redovno nastupali i imali “novca na pretek”, dok su pojedini uspjeli čak i da sačuvaju dinar za “crne dane”. S druge strane, ima i onih koji su se razbacivali novčanicama zarad hedonizma i trošili kao da sutra ne postoji. Međutim, ima i onih koji su se prihvatili rizika i podigli kredit kako bi riješili velika životna pitanja, poput stambenog. 

Poznat je slučaj da su prije nekoliko godina mnogi podigli kredit u švicarskim francima, zbog čega im se kasnije mjesečna rata udvostručila.

Pjevačice Goga Sekulić i Goca Tržan, glumac Aleksandar Srećković Kubura i bivša rukometašica Svetlana Kitić bili su u ozbiljnim problemima sa otplatom visokih rata, te je malo falilo da im banka oduzme stanove. Dok im se rata nije povećala, oni su regularno izmirivali svoje obaveze.

i poznati žive na kredit: ko je u dugovima, a ko ih se riješio

Goga Sekulić je krajem 2007. kupila stan od 30 kvadratnih metara u centru Beograda. Ona je prethodno podigla kredit, koji je potom ubrzo morala da plaća 1.000 eura mjesečno umjesto 1.000 franka, pa joj je rata za nekoliko godina porasla za 450 eura u bankarskoj protivvrijednosti.

U jednom trenutku odustala je od plaćanja i podnijela je tužbu protiv banke. Pjevačica je uspjela da istjera svoje do kraja i otplati svoj dug, što je i potvrdila u izjavi za Nova.rs.

„Isplatila sam svoj stambeni kredit prije dvije godine. Kada je predsjednik tražio pomoć za nas dužnike da nam se pomogne i koriguje procenat, ja sam se nagodila sa bankom“, rekla nam je pjevačica.

Bivša rukometašica Svetlana Ceca Kitić podigla je stambeni kredit u švicarcima, zbog čega je i oboljela. Mjesečna rata joj je u početku bila 35.000 dinara, da bi kasnije porasla na 60.000. Učlanila se u „Efektivu“ kako bi joj država pomogla. Na kraju se jedva iščupala iz dugova, iako još uvijek nije sve otplatila.

i poznati žive na kredit: ko je u dugovima, a ko ih se riješio

Goca Tržan podigla je stambeni kredit u švicarcima na svoje ime dok je bila u braku sa bivšim suprugom i kupili su stan u Mirijevu. Kad joj je porasla rata, Goca se priklonila zakonu i plaćala.

Međutim, ipak je odlučila da 2019. godine napusti stan u Mirijevu. Tržan je inače uzela kredit na 30 godina, a kada se dogodio problem sa bankom, pokušavala je da se nagodi.

Aleksandar Srećković Kubura bio je u sličnom problemu, ali je na sreću uspio da se riješi dugova i problema.

i poznati žive na kredit: ko je u dugovima, a ko ih se riješio

Ana Bekuta stambeni kredit iskoristila je za kupovinu velikog stana na Vračaru. Za razliku od ostalih, ona kredit nije podigla u švicarcima, pa nije imala ni problema prilikom izmirenja mjesečnih rata, koja je iznosila oko 1.000 eura.

Bekuta je za Nova.rs rekla da je izmirila dugovanja i da sada mirno živi, što je dobro došlo u ovoj situaciji budući da ne radi više od godinu dana.

„Ja sam kredit otplatila prije korone, Bogu hvala“, kratko nam je rekla Bekuta.

Andrija Milošević takođe je podigao kredit, a budući da mu posao sve bolje ide, glumac je svoje obaveze u roku.

(Nova.rs)Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU