‘Indexi’ na Mediteran Film Festivalu

Prvi dokumentarni film o legendarnim “Indexima”, redatelja Zorana Kubure i Bojana Hadžiabdića, bit će prikazan u off programu Mediteran Film Festivala “Kino na otvorenom”

Nagrađivani dokumentarac donosi priču o rokerima u odijelu koji su, u svoja četiri desetljeća postojanja, lutali od avangarde do festivalskih šlagera i natrag, ostajući jedan od najautentičnijih fenomena jugoslavenske glazbene scene i zaštitni znak svog grada.

‘’Sarajevo je iznjedrilo bendove koji su prodali više ploča i postali popularniji od Indexa, ali za Sarajlije nijedan nije bio veći od njih’’, istaknuli su autori.

Uz ovu glazbenu poslasticu u programu Kina na otvorenom posjetitelji 22. MFF-a gledat će i igrani film Branka Schmidta o pobunjenim hrvatskim braniteljima ‘A bili smo vam dobri’.

Schmidtova drama nastala je po priči Josipa Mlakića, inspiriranog događajima pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, kada su takozvani “šatoraši” – baš kao u filmu – na vrhuncu obračuna s tadašnjom vladom na ulice iznijeli plinske boce.

Glavne uloge u filmu nose Rene Bitorajac, Nela Kocsis, Slaven Knezović, Rakan Rushaidat.

Podsjećamo, 22. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 25. do 28. kolovoza u Širokom Brijegu, priopćili su organizatori.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU