Instagramuše počele koristiti koronavirus kako bi se dokopale lajkova (FOTO)

Svijetom je zavladala panika zbog koronavirusa, a influencerice na društvenim mrežama odlučile su iskoristiti to stanje i započeti s novim beauty trendom. Osmislile su način da svoj izgled učine primamljivim unatoč maski za lice te su se počele šminkati dok nose masku i fotografirati za potrebe internet izazova koje su nazvale #maskmakeup.

View this post on Instagram

#shuuemuravn #shuuemura #maskmakeup #hatang

A post shared by Tangha (@ha_tang07) on

U posljednjih nekoliko dana sve više djevojaka na društvenim mrežama priključilo se izazovu, a priključile su se čak i one iz područja najpogođenijih koronavirusom.

Dok se neke šminkaju kao što to čine i u svakodnevici, druge su išle korak dalje i prilagodile svoj make up maski za lice koju su kreativno dizajnirale. Neke su ipak odlučile prikazati tamnu stranu koronavirusa pa su osmislile mračne i zastrašujuće izglede u skladu sa situacijom.

Iako ih se većina fotografirala s pravim maskama, pojedine djevojke koje nisu posjedovale maske iscrtavale su njihov oblik na lice.

Iako su mnogo vremena posvetile osmišljavanju svog izgleda, mnoge influencerice pokazale su da uopće ne znaju kako ispravno nositi zaštitnu masku za lice. Na fotografijama se vidi da im maska propušta zrak u području oko nosa i na rubovima lica. Ukoliko se maska ne stavi ispravno na lice, stručnjaci upozoravaju da je tada potpuno beskorisna.

Liječnici su tako napomenuli da nas maska za lice svakako ne može zaštititi od koronavirusa. Ona je korisna samo onima koji su već zaraženi kako ne bi prenijeli virus na ljude oko sebe.

View this post on Instagram

口罩妆😷#마스크 메이크업

A post shared by 沙小擦caca (@shaxiaocaca) on

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU