Islamska zajednica osigurala torbe i školski pribor za povratničku djecu

U Kotor Varoši ozvaničen je početak projekta podjele školskih torbi i 1.500 kompleta školskog pribora povratničkoj djeci. Radi se o projektu koji se realizira na inicijativu reisu-l-uleme Islamske zajednice (IZ) u BiH Huseina ef. Kavazovića.

Projekt na području sedam muftijstava provodi Ured za društvenu brigu, čiji je rukovodilac Ibrahim ef. Malanović. Sredstva za realizaciju osigurali su Rijaset IZ, u saradnji s organizacijama Crveni polumjesec UAE, Islamic Relief, kuvajtskim ‘Udruženjem za blagostanje’ iz Sarajeva i Udruženjem ‘Svitanje’.

Na području Banjalučkog muftijstva, osim u Kotor Varoši, kompleti torbi i školskog pribora bit će podijeljeni i povratničkoj djeci u Prnjavoru, Bosanskoj Dubici, Bosanskom Kobašu, Bosanskom Brodu, Derventu, Banjoj Luci, Mrkonjić Gradu i Bosanskoj Gradišci.

U Bihaćkom muftijstvu projekt će biti realiziran u Bosanskom Novom, Bosanskoj Kostajnici, Kozarcu i Prijedoru, u Zeničkom muftijstvu  u Kamenici, Goraždanskom u Rogatici, Višegradu, Jeleču i Ustikolini, a u Tuzlanskom muftijstvu  u Šamcu.

Predviđena je podjela i na području Travničkog muftijstva i to u Vitezu i Busovači, te Mostarskog u Stocu, Livnu i Glamoču.

– Tim projektom fokusirali smo se na pomoć djeci u povratničkim područjima. Njima je pomoć, u ovom momentu, najpotrebnija jer roditelji većine te djece nisu zaposleni. Želimo olakšali, kako djeci tako i roditeljima, te i na taj način iskazati posebnu pažnju i brigu za povratnike. To je ujedno i lijep novogodišnji poklon za djecu, s obzirom da sutra nastupa Nova hidžretska 1441. godina – kazao je Malanović.

Pozvao je školarce da budu marljivi i čestiti, slušaju roditelje i budu njihov ponos.

– Budite dobri građani ovog grada i čuvajte svoje porodice, našu BiH i živite u dobru sa svima – poručio je Malanović, saopćila je MINA.

(FENA) D.V.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU