ISTINA O PRIVOĐENJU CETINSKOG U SARAJEVU: Da, uhapsili su me, pa me razmijenili za svoje

Hrvatska i regionalna zvijezda, pjevač Toni Cetinski, nastupiće na obilježavanju 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine u Sarajevu, a nakon što je na press konferenciji otkriven cjelokupan program, nastao je opšti karambol.

Brojne javne ličnosti, ali i građani Sarajeva, izrazili su negodovanje zbog njegovog nastupa, a među prvima je bio kompozitor Vlado Podany, kao i influenserka Hana Hadžiavdagić. Oglasili su se i iz Tirističke zajednice Kantona, te utvrdili da se Tonijeva agencija jedina javila na tender za obilježavanje jubileja ZOI 84.

Uglavnom, na tenderu nije bilo onih koje Sarajlije smatraju da bi trebali nastupiti u Šeheru na Miljacki: Dine Merlina, Zdravka Čolića, Hanke Paldum, Harija Mata Harija, Halida Bešlića i brojnih drigih velikana bosanske i regionalne estradne scene.

No, malo je poznato da Cetinski i Sarajevo imaju posebnu priču. Tony Cetinski je spot za hit “Prah i pepeo” snimao 1996. godine u Sarajevu. Cetinski je tokom snimanja zalutao na neprijateljsku teritoriju.

-Bilo je svega i kad bi se snimao film po istinitim događajima iz mog života, jamčim da bi kod nas bio najgledaniji. Ne zato što je riječ o mojim proživljenim trenucima, nego zato što je zaista bilo puno onih koji su baš filmski.

Da, bili smo privedeni i zarobljeni, te naposljetku razmijenjeni kao ratni zarobljenici na području sarajevskog aerodroma.

-Nije bilo table, pa smo uletjeli malo greškom pravo na patrolu u srpskom dijelu, te bili privedeni. Dobro smo prošli, ali priznajem da nije bilo baš zanimljivo – otkrio je za medije Cetinski. 

(Express/Najportal)

The post ISTINA O PRIVOĐENJU CETINSKOG U SARAJEVU: Da, uhapsili su me, pa me razmijenili za svoje appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU