12.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

  Jajce: Odabrane najbolje ženske poduzetničke ideje u turizmu

  JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, u okviru projekta „Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene u BiH“ kojega vodi Kulturno izobraževalno društvo PiNA iz Slovenije, a financira Ministarstvo za vanjske poslove Republike Slovenije, program Međunarodna razvojna saradnja Slovenije, provela je natječaj za izbor najbolje ženske poduzetničke ideje u turizmu, u Jajcu 2019. godine.

  Na adresu Turističkog info centra Jajce pristiglo je ukupno pet prijava sa zanimljivim idejama. Na osnovu kriterija kao što su originalnost ideje, uticaj na poboljšanje i obogaćivanje turističke ponude Jajca, potencijal primjene i razvoja, kompetencije aplikanata i opšti utisak o aplikantima i poduzetničkoj ideji, Komisija imenovana od strane JU Agencije Jajce odabrala je dvije ideje.

  Nagradu u iznosu od 500 KM (petsto konvertibilnih maraka), dizajn i štampanje promotivnog materijala i promociju na web stranici Agencije dobit će Esma Zjajo za „Gourmet gift box“ (gurmanska poklon kutija) i Marina Saraf za Malu školu bosančice.

  Proglašenje pobjenika i ugovori sa dobitnicama nagrada će biti potpisani na dan Sajma turizma i eko proizvoda STEP Jajce 2019. odnosno 12.10.2019.godine u 15 sati.

  Partneri projekta: Centar za edukaciju mladih Travnik (BiH), JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca (BiH), Zavičajni muzej Travnik (BiH), Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini (BiH), Udruženje za promociju i razvoj kreativnog izražavanja “Kreativni svijet!” Travnik (BiH), Udruženje žena “Viktorija 99” Jajce (BiH), Asocijacija mladih Vinac Jajce (BiH), i Kulturno izobraževalno društvo PiNA (SI).

   

   

  (agencija jajce)

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA