JEDNOSTAVAN TRIK Evo kako lako možete da pojačate slab Wi-Fi signal

Wi-Fi signali dolaze od antene na vašem ruteru, koja stvara vezu sa vašim pametnim telefonom, računarom i drugom elektronikom povezanom sa internetom.

Kako bi dosegli sve uređaje u vašem domu, ti signali se ponašaju poput radijskih ili svjetlosnih talasa, šireći se kako bi pokrili svaki raspoloživi prostor.

Postavljanjem zakrivljenog lista aluminijske folije oko rutera možete efikasnije da oblikujete protok Wi-Fi signala.

Sjajna strana aluminijske folije će reflektovati zrake koje dolaze iz antene i usmjeriće ih na određeno mjesto. Sve što potom treba da uradite, jeste da prilagoditi smjer folije prema dijelovima svog doma gdje vam je potrebna bolja internet veza.

Možda mislite da ovaj trik zvuči predobro da bi bio istinit, ali za njega garantuju istraživači sa Dartmut koledža, koji su ga i sami isprobali.

U izvještaju su napisali da je njihov 3D ištampan ruter prekriven aluminijskom folijom, koji su dizajnirali da odgovara specifičnim Wi-Fi potrebama u prostoriji, mogao da pojača bežične signale do 55,1 odsto na određenim mjestima i da ih je smanjivao do 63,3 odsto na mjestima gdje Wi-Fi nije bio potreban, piše Jutarnji list.

Dovoljno je, dakle, da nađete parče folije i da ga isječete otprilike u dimenzijama vašeg rutera. Zatim, savijte foliju u oblik slova “C”, sa sjajnom stranom folije okrenutom ka unutra – eventualno, ako ruter ima antene, pokrijte i njih.

Postavite foliju iza rutera, sa zakrivljenim dijelom okrenutim prema ruteru i ciljanom području gdje želite da pojačate signal. Možda ćete morati da savijete donji dio kako bi aluminijumska folija mogla da stoji uspravno.

BONUS VIDEO:

JEDNOSTAVAN TRIK Evo kako lako možete da pojačate slab Wi-Fi signal appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU