1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  Jeftino prenoćište u Bijeljini

  Bijeljina – grad koji morate posjetiti

  Zimski period je idealno vrijeme za organiziranje putovanja za sve koje vole uštediti novac a da pri tome upoznaju druge gradove.

  - Oglašavanje -

  Posebno se izdvaja Bosna i Hercegovina i njeni gradovi koji i u zimskom periodu nude poseban doživljaj sa pristupačnim cijenama.

  Iako je mnogima prva asocijacija na bosanskohercegovačke gradove Mostar, Sarajevo, Banja Luka i drugi su vrijedni posjećivanja. Jedan od njih je Bijeljina. Za sve koji žele uživati u predivnim manastirima i pravoslavnim crkvama, te prirodi Bijeljinu moraju posjetiti. Stoga donosimo vam u nastavku sve što trebate znati kada tražite jeftino prenoćište u Bijeljini.

  Ono što morate znati prilikom rezervisanja smještaja u Bijeljini je da cijene mogu varirati. U prosjeku za jednu osobu po noćenju košta od 20 eura do 30 eura. Nešto veće cijene od 50 eura po noći naplaćuje se u poznatim hotelima.

  Prenoćišta u Bijeljini – kako ih pronaći?

  Posebno se jeftino prenoćište u Bijeljini može pronaći u blizini ulice Meše Selimovića gdje se cijene kreću od 15 eura do 20 eura po osobi.

  Također, u blizini manastira Svetog Vasilija Ostroškog cijene prenoćišta se kreću od 25 eura do 30 eura. Nešto povoljnije noćenje možete pronaći u hostelima koji su izvan centra.

  Najpopularnije vrste smještaja u Bijeljini su apartmani i stan na dan koji koštaju po 15 eura do 25 eura po jednoj osobi za noć. Što je svakako povoljna cijena ako uzmete u obzir lokaciju i činjenicu da dobijete opremljen smještaj.

  Stan na dan je sve popularnija opcija kada su u pitanju prenoćišta. Naročito ako putujete sa društvom ili partnerom kada želite prostor i privatnost. Dodatna olakšica je cijena koja je u većini slučajeva prilagođena svima. Još ako više osoba iznajmljuje smještaj vas košta duplo jeftinije.

  Dakle jeftino prenoćište se itekako može pronaći i nije nemoguća misija samo treba na vrijeme istražiti sve opcije i odlučiti se za onu koja je najpogodnija za vas. Posebno u ovom periodu kada su cijene dosta niže. Stoga, s razlogom je ovo najdraže vrijeme za sve ljubitelje putovanja na budžetu.

  Ono što ćete sigurno uočiti kada budete tražili smještaj u ovom gradu je etno selo Stanišići. Nalazi se nadomak Bijeljine i popularno je odredište koje pruža mir i odmor, ali i bolje upoznavanje načina života u 19. i 20. vijeku.

  Ovdje ćete doživjeti pravi duh Semberije koja se mora iskusiti. Etno selo je već godinama omiljeno izletište mnogim lokalcima ali i turistima iz cijeloga svijeta.

  Poznate znamenitosti u Bijeljini

  Osim etno sela kojeg smo raniej naveli u samom centru smješteni su objekti od historjske važnosti. Preporučujemo vam da posjetite zgradu muzeja Semberije koji je osnovan 1970. godine. Osim njene ljepote u samom muzeju bolje ćete upoznati život i kulturu Semberije.

  Pored toga posebno se izdvajaju i zgrada Gradske uprave, Pavlović Banke, Osnovne škole ”Sveti Sava” i Atik džamija.

  U Bijeljini je neophodno posjetiti manastir Tavna sa crkvom Svete Trojice koji se smatra historijskim biserom. Pretpostavlja se da je građen početkom 14. vijeka i da je zadužbina Vladislava i Urošica, sinova kralja Dragutina Nemanjića.

  Također, Gradski park je izgrađen prije više od 100 godina i smatra se jednim od najvećih parkova u cijeloj Bosni i Hercegovini.

  Za sve ljubitelje prirode Gradski park pruža odličan brzi bijeg iz gradske gužve i užurbanog života. Bijeljina je svakako jedan od bosanskohercegovačkih gradova koji imaju nebrušene historijske dijamante.

  Kada organizirate putovanje u Bijeljinu najbolje od svega jestepristupačnost ali i mogućnost da sve najvažnije aktivnosti obavite u jednom danu ili dva. Sve zavisi koliko ostajete i kako ste organizirali posjetu.

  Od manastira, muzeja, velikog gradskog parka do etno sela i priodnog semberijskog pejzaža zaljubit ćete se i u ovaj dio Bosne i Hercegovine.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO