Jeftino prenoćište u Bijeljini

Bijeljina – grad koji morate posjetiti

Zimski period je idealno vrijeme za organiziranje putovanja za sve koje vole uštediti novac a da pri tome upoznaju druge gradove.

Posebno se izdvaja Bosna i Hercegovina i njeni gradovi koji i u zimskom periodu nude poseban doživljaj sa pristupačnim cijenama.

Iako je mnogima prva asocijacija na bosanskohercegovačke gradove Mostar, Sarajevo, Banja Luka i drugi su vrijedni posjećivanja. Jedan od njih je Bijeljina. Za sve koji žele uživati u predivnim manastirima i pravoslavnim crkvama, te prirodi Bijeljinu moraju posjetiti. Stoga donosimo vam u nastavku sve što trebate znati kada tražite jeftino prenoćište u Bijeljini.

Ono što morate znati prilikom rezervisanja smještaja u Bijeljini je da cijene mogu varirati. U prosjeku za jednu osobu po noćenju košta od 20 eura do 30 eura. Nešto veće cijene od 50 eura po noći naplaćuje se u poznatim hotelima.

Prenoćišta u Bijeljini – kako ih pronaći?

Posebno se jeftino prenoćište u Bijeljini može pronaći u blizini ulice Meše Selimovića gdje se cijene kreću od 15 eura do 20 eura po osobi.

Također, u blizini manastira Svetog Vasilija Ostroškog cijene prenoćišta se kreću od 25 eura do 30 eura. Nešto povoljnije noćenje možete pronaći u hostelima koji su izvan centra.

Najpopularnije vrste smještaja u Bijeljini su apartmani i stan na dan koji koštaju po 15 eura do 25 eura po jednoj osobi za noć. Što je svakako povoljna cijena ako uzmete u obzir lokaciju i činjenicu da dobijete opremljen smještaj.

Stan na dan je sve popularnija opcija kada su u pitanju prenoćišta. Naročito ako putujete sa društvom ili partnerom kada želite prostor i privatnost. Dodatna olakšica je cijena koja je u većini slučajeva prilagođena svima. Još ako više osoba iznajmljuje smještaj vas košta duplo jeftinije.

Dakle jeftino prenoćište se itekako može pronaći i nije nemoguća misija samo treba na vrijeme istražiti sve opcije i odlučiti se za onu koja je najpogodnija za vas. Posebno u ovom periodu kada su cijene dosta niže. Stoga, s razlogom je ovo najdraže vrijeme za sve ljubitelje putovanja na budžetu.

Ono što ćete sigurno uočiti kada budete tražili smještaj u ovom gradu je etno selo Stanišići. Nalazi se nadomak Bijeljine i popularno je odredište koje pruža mir i odmor, ali i bolje upoznavanje načina života u 19. i 20. vijeku.

Ovdje ćete doživjeti pravi duh Semberije koja se mora iskusiti. Etno selo je već godinama omiljeno izletište mnogim lokalcima ali i turistima iz cijeloga svijeta.

Poznate znamenitosti u Bijeljini

Osim etno sela kojeg smo raniej naveli u samom centru smješteni su objekti od historjske važnosti. Preporučujemo vam da posjetite zgradu muzeja Semberije koji je osnovan 1970. godine. Osim njene ljepote u samom muzeju bolje ćete upoznati život i kulturu Semberije.

Pored toga posebno se izdvajaju i zgrada Gradske uprave, Pavlović Banke, Osnovne škole ”Sveti Sava” i Atik džamija.

U Bijeljini je neophodno posjetiti manastir Tavna sa crkvom Svete Trojice koji se smatra historijskim biserom. Pretpostavlja se da je građen početkom 14. vijeka i da je zadužbina Vladislava i Urošica, sinova kralja Dragutina Nemanjića.

Također, Gradski park je izgrađen prije više od 100 godina i smatra se jednim od najvećih parkova u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Za sve ljubitelje prirode Gradski park pruža odličan brzi bijeg iz gradske gužve i užurbanog života. Bijeljina je svakako jedan od bosanskohercegovačkih gradova koji imaju nebrušene historijske dijamante.

Kada organizirate putovanje u Bijeljinu najbolje od svega jestepristupačnost ali i mogućnost da sve najvažnije aktivnosti obavite u jednom danu ili dva. Sve zavisi koliko ostajete i kako ste organizirali posjetu.

Od manastira, muzeja, velikog gradskog parka do etno sela i priodnog semberijskog pejzaža zaljubit ćete se i u ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU