Možda će ti zvučati kao novost, ali kajgana iz pećnice je doista odlična metoda Ako još nisi pokušala onda ti definitivno preporučujemo da isprobaš ovaj recept Jednostavno se spravlja, a idealan je ako imaš goste ili radiš doručak za ukućane Kajgana spada među najjednostavnija i najbrža jela.
Nažalost, kad je riječ o velikim porcijama, teško je odjednom na stol poslužiti toplu kajganu za sve. U slučaju da imaš goste ili spontano kuhaš za cijelu obitelj, imamo prijedlog za tebe: kajgana iz pećnice! Sastojci: • 10 jaja • 50 ml mlijeka • sol, papar • malo ulja ili rastopljenog maslaca za kalup • po želji 50 g naribanog sira (npr. cheddar ili gauda)
Priprema Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (odozgo i odozdo). Pomiješaj u posudi jaja, mlijeko, sol i papar. Namasti kalup za složenac s uljem ili rastopljenim maslacem, ulij u to jaja te peci na sredini pećnice oko 10 minuta. Zatim otvori vrata od pećnice, promiješaj jaja kuhačom te pospi sirom. Peci još tri minute u pećnici, ponovno promiješaj te peci još tri minute.
miss7.24sata.hr