KAKO PRIVUĆI NOVAC? Ubacite list ove biljke u novčanik, i gledajte kako se taloži novac

Lovorov list je začinska biljka koja se vijekovima koristi u kuhinji, ali i u službi zdravlja kao prirodni lijek. U feng šuiju i prema narodnom vjerovanju, ona ima magično svojstvo – vjeruje se da može privući novac i ostvarenje želja.

Prema starim vjerovanjima lovorov list je vid talismana ili amajlije, a vjerovalo se da ako ga nosite u novčaniku ili stavite ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac.

Postoji i vjerovanje da je paljenje lovorovog lista sredstvo za čišćenje energije u domu, kao i za određivanje da li je u kući prisutna pozitivna ili negativna energija.

Još jedan stari ritual jeste pisanje želje na listu lovorovog lista. Vjerovalo se da za vrijeme mladog ili punog Mjeseca na lovorovom listu se napiše želja, a onda se ta liska baci u vatru da izgori. Potrebno je vjerovati da se želja može ispuniti.

Feng šui, stara kineska tehhnika uređenja doma i privlačenja pozitivne energije, može se primijeniti i na novčanik. Vjeruje se da ukoliko u njemu nosite račune, istrošene kartice, zgužvan novac i nepotebne stvari, onda privlačite lošu energiju i nepovoljnu finansijsku situaciju, piše Lovesensa.

S druge strane, postoje i predmeti koje je poželjno nositi u novčaniku u svakom trenutku, jer se vjeruje da oni šire pozitivnu energiju i privlače novac.

Sigurno ste negdje vidjeli feng šui figuru žabe koja sjedi na kovancima i za koju se vjeruje da privlači novac, ili je možda i vi imate u svojoj kući. Ona se drži u domu najčešće na ulazu ili na radnom stolu, a prema feng šui pravilima možete ovaj feng šui magnet za obilje staviti u novčanik.

KAKO PRIVUĆI NOVAC? Ubacite list ove biljke u novčanik, i gledajte kako se taloži novac appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU