Kako spavati po vrućinama?

Spavanje za vrijeme vrućih, ljetnih mjeseci zaista može biti noćna mora. Postoji nekoliko korisnih savjeta koji bi vam mogli pomoći u sprečavanju besanih noći. Iako ljeti želimo što manje odjeće na sebi, preporučuje se da nikada ne spavamo goli. Umjesto toga bi trebali bismo spavati u pamučnoj pidžami. Bolje je da pidžama upije vaš znoj, nego da ostane na vašoj koži, piše The Sun.


Korisno je i malo poprskati vašu posteljinu, što ne znači da biste je trebali potpuno smočiti, već pustiti da ”prodiše”. Rashladite vaše zastore i isključite sva svijetla i električne aparate u sobi. Dobar je trik i napuniti vaše čarape hladnom rižom koja će, stavite li je na stopala, izvući svu toplinu iz vašeg tijela. Od iznimne je važnosti i paziti na to što pijemo.


Nikako ne bismo smjeli piti alkohol prije spavanja, a korisno je uvijek imati i čašu vode pokraj svojeg kreveta. Poznato je da su podrumi i niži katovi uvijek hladniji, stoga je bolje spavati u prostorijama koje su u prizemlju. Možete čak staviti madrac na pod kako biste dodatno pospješili vaše spavanje. Smočite stopala i zglobove prije spavanja, a tijekom dane držite spuštene rolete i navučene zavjese kako biste spriječili pregrijavanje sobe. Ako stavite zdjelu s ledom ispred ventilatora, vaša soba postat će hladnija kako se led topi.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU